5 tipp, hogy lerombold a falat magad körül és közel kerülj az emberekhez

Berényi Nóri
Írta: ,
5 tipp, hogy lerombold a falat magad körül és közel kerülj az emberekhez

Amikor valakit sok csalódás ér, akkor egy idő után bezárkózik és falakat épít maga köré. Hatalmas falakat, melyeket aztán csak nagyon nagy munka árán lehet lerombolni. Ez egyfajta védekezés az újabb csalódások ellen, de közben az illető észre sem veszi, hogy az értékes kapcsolatoktól is megfosztja magát.

Menj bele, de légy résen! Kép forrása: bloglovin.com

Nyitottnak lenni nem azt jelenti, hogy megengeded az embereknek, hogy úgy rángassanak és használjanak ki érzelmileg, ahogy ők szeretnék, hanem azt, hogy nem állsz ellen az új kapcsolatoknak, viszont nem engedsz mindenkit egyből közel magadhoz.

A távolságtartó embereket gyakran „fapofa”-ként azonosítják azért, mert nekik nem jön olyan könnyen az ismerkedés, pedig könnyen kiderülhet róluk, hogy valójában fantasztikus egyéniségek, csak nem nyílnak meg olyan könnyen másoknak.

Ez az egészséges szint, mert nem is kell rájuk évekig várni, de nem is mennek bele egyből felesleges körökbe.

Vigyázz a munkahelyeden! Kép forrása: photogrist.com

Ez az a hely, ahol bár barátokra lelhetsz, nem biztos, hogy itt kellene elsődlegesen keresgélned. A munkahelyeden érdemes megtartanod a három lépés távolságot, mert a későbbiekben sérülhetsz, ha valakit túlságosan a bizalmadba fogadsz.

Persze csatlakozz be a közös pletyizésbe és ebédszünetekbe, de arra mindig ügyelj, hogy ne árulj el magadról túl sokat és ne adj ki olyan információt, amivel a kollégáid bármikor visszaélhetnek. Ez alapszabály!