5 tipp, hogy leküzdd a gátlásaidat, ha idegenekkel beszélsz

Berényi Nóri
Írta: ,

Kerültél már olyan szituációba, hogy nem tudtad leküzdeni a gátlásaidat, mikor egy idegennel beszéltél? Majd, mikor elváltatok, órákig fogtad a fejed, hogy hogyan hordhattál össze annyi marhaságot? A jó hír az, hogy a legtöbb emberrel ez megesik, viszont könnyen tudsz rajta változtatni egy kis odafigyeléssel.

Senki sem különb nálad Kép forrása: annawithlove.com

Főleg akkor érezhetted magad zavarban egy ismeretlen társaságában, ha az illető már kellő tekintéllyel és hatalommal rendelkezett, ezért azt gondolhattad, hogy hozzá képest, te csak egy földi halandó vagy. De jó, ha tudod, ez csak a te agyszüleményed, ugyanis senki sem különb nálad.

Még akkor sem, ha az ő bankszámláján jó pár nullával több szerepel, vagy éppen karrierje csúcsán van. Gondold azt, hogy ezek az emberek is elkezdték valahol és attól még, hogy hatalmuk, pénzük van, ugyan olyan emberek, mint te, vagy bárki más.

Amikor ilyen személlyel kerülsz kapcsolatba, mutasd meg neki, hogy mennyire laza és emberi vagy, mert az ilyen magas pozícióban lévő emberek, mindig értékelik az efféle viselkedést.

Állásinterjún Kép forrása: purecaps.net

Természetes, ha izgulsz, mikor éppen álmaid állását próbálod megszerezni, ezért az is elképzelhető, hogy össze-vissza beszélsz a HR-es és a lehetséges főnököd előtt. Persze neked volt egy előre kidolgozott forgatókönyved, a megnyerő szövegeddel, viszont mi van akkor, ha a beszélgetés egész más irányba alakul?

Zavarba jössz és bepánikolsz. Éppen ezért felesleges annyit készülnöd egy állásinterjúra. Inkább tájékozódj a cégről, a múltjáról, amikor pedig rólad kérdeznek, akkor összeszedetten, átgondolva és őszintén válaszolj.

Mindenki szeretne jobb színben feltűnni egy állásinterjún, viszont kevesen merik bevállalni az őszinteséget. Ha nagyon zavarba jössz egy kérdésnél, akkor ne válaszolj egyből, hanem szedd össze a gondolataidat, majd egy kis hatásszünet után jöhet a korrekt válasz. Ez nem kínos csend, szóval ne akarj folyton beszélni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!