5 tipp, hogy idén tényleg stresszmentes legyen a karácsony

Dienes Petra
Írta: ,

Bármilyen rosszul is hangzik, gyakran többet stresszelünk a rövid, karácsonyi időszakban, mint a hétköznapokon. Ugye neked is meg van az a jelenet, mikor fel-alá cikázol az áruházban és megállás nélkül csak ezeken kattogsz: Biztos, hogy mindenkinek megvettem, amit szerettem volna? Vajon örülni fog az ajándékomnak? Mi legyen a menü? December 24-ig tuti, hogy te is felteszed magadnak ezeket a kérdéseket... Tippjeink segítségével azonban szerencsére nem kell Grinccsé változnod ahhoz, hogy ezúttal stressz nélkül megúszd az ünnepeket!

Készíts listát! Kép forrása: thoughtcatalog.com

Nyugi! Még van pár nap karácsonyig, simán behozhatod a lemaradásodat, ha kézbe veszed a dolgokat.

Kezdd az ajándékokkal. A felmérések szerint sokkal több felesleges dolgot veszünk akkor, ha az utolsó pillanatra hagyjuk a vásárlást. Inkább írd össze, hogy kinek mire lenne szüksége, így biztosan nem nyúlhatsz mellé.

Ezután folytathatod a listát a legkülönlegesebb karácsonyi receptek összegyűjtésével. Nálunk is rengeteg ünnepi receptet találsz, amivel tuti nagy sikert aratsz a karácsonyi vacsin. Most még van egy kis időd, kapd össze magad!

Vásárolj online Kép forrása: stylemepretty.com

Általában szeretünk órákig nézelődni a boltok kínálatai között, viszont ha stresszmentes karácsonyt szeretnél magadnak, akkor inkább kerüld el a bevásárlóközpontokat.

Manapság már annyira természetes, hogy interneten rendelünk meg szinte mindent, hogy ezt a lehetőséget karácsonykor is érdemes kihasználni. 

Gondolj csak bele!

Otthonról, egy finom, habos forró csoki társaságában intézheted el az egész ajándék mizériát. Ezzel rengeteg időt megspórolhatsz magadnak, mert ilyenkor minden perc számít.