5 tipp, hogy hogyan kezdheted jól a reggeled

Stumpf Bea
Írta: ,

A reggelek mindenki számára nehezen indulnak, hiszen mindenkinek csak egy olyan ismerőse van, akinek reggel hatkor kipattan a szeme és estig meg sem áll – hihetetlen, de tényleg léteznek! Nem az a cél, hogy te is ilyen legyél, a fontos az, hogy beépíts néhány olyan szokást a reggeleidbe, amik ha rutinná alakulnak, akkor nem csak a reggelek fognak sokkal könnyebben telni, de az egész napod szuper lesz utána! Egy-egy apró szokás, ennyi az egész!

Mikor keljek? Kép forrása: urbanoutfitters.com

Próbálj meg kialakítani egy olyan rutint reggel, amit be is tudsz tartani, nem túl korai ébredéssel, de nem is annyira későivel, hogy tíz perced maradjon elkészülni. Ha számodra mindig nehéz volt az ébredés, akkor próbálj ki egy alvásrezgést mérő alkalmazást a telefonodon, ami az alvási fázisod alapján a legéberebb időpontban ébreszt majd fel (SleepCycle).

Ha nem a legmélyebb álmodból riadsz fel egy lágy, halk és kellemes zenére, akkor már biztosan könnyebben és gyorsabban indul majd a reggeled. Az, hogy mikor is legyen ez az időpont, persze tőled függ, de a legjobb, ha az ébredés és az indulás között legalább egy órát hagysz, hogy mindenre legyen elegendő időd!

Az első néhány perc a legfontosabb Kép forrása: blog.bloglovin.com

Lenyomod az ébresztőt, újra csörög, megint utána nyúlsz, átpörgeted a Facebookot vagy az emailjeidet, majd rohansz a kávédért. Ha ismerősek ezek a reggeli mozzanatok, akkor érdemes változtatnod egy picit.

A reggeleid első néhány percei a legértékesebbek, ugyanis ilyenkor hangolódsz rá a napra, bármennyire is nem érzed, inspiratív és fogékony vagy.

Bármit is teszel, az első néhány perc szóljon rólad minden reggel. Vedd sorba fejben azokat a dolgokat, amiket érzel, ami boldoggá tesz, húzd el a függönyt, engedd be a fényt, nyújtózkodj, merülj egy néhány percre a gondolataidban és csak utána kezdd a napot! Elsőre csak heti egyszer fog menni, aztán időről-időre rászoksz majd!