5 tipp, hogy ezúttal tényleg betartsd az újévi fogadalmad

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az újévi fogadalmaknak már komoly hagyományuk van, ám csak kevesen jutnak tovább a kezdeti lelkesedés szakaszán. Te is hamar feladod a kitűzött célokat? Akkor itt az ideje, hogy növeld a kitartásodat – az alábbi tippek garantáltan segítenek majd!

Tűzz ki elérhető célt

Először is fontos, hogy olyan célt tűzz ki, ami nem teljesen elérhetetlen, ellenkező esetben felesleges bármilyen fogadalmat tenned.

Maradj a realitás talaján, különben ismét csalódás ér majd, amitől az önbizalmad is kevesebb lesz.

Mit is jelent ebben az esetben az elérhető cél?

Természetesen nem azt mondjuk, hogy ne álmodj nagyot, hiszen az visz igazán előre.

De ne akarj egy hónap alatt 10 kilótól megszabadulni, vagy ne várd azt, hogy már január végén sikerülni fog a nyelvvizsga – főleg, ha évek óta meg sem szólaltál az idegen nyelven, vagy még a tankönyveket sem szerezted be.

A részeredményeket figyeld

A részeredmények már könnyebben előrevisznek és bátoríthatnak is, ezért fontos, hogy inkább ezekre koncentrálj. Jó, ha kitűzöl egy nagy célt, de azt inkább év végére időzítsd, addig pedig minden héten vagy hónapban mérlegeld, mennyit sikerült haladnod a dologgal!

Sokkal motiválóbb, ha azt nézed, mit tettél meg magadért, mintha azt figyelnéd, mit hagytál ki. Hidd el, mindenki hibázik, főleg az elején!

Szóval ne add fel az új életmódodat csak azért, mert az adott héten egyszerűen nem jutottál el edzeni! Nem az számít, ami kimaradt, hanem az az eredmény, amit már elértél.

Még sok időd van a következő szilveszterig, de nem mindegy, hogy mindent újra kell-e kezdened, vagy szépen haladhatsz-e tovább a terveid megvalósításával.