5 téma, amit bármelyik karácsonyi vacsorán bedobhatsz - és nem lesz kínos csend

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Biztosan neked is ismerős, amikor jelentkezik a kínos csend egy családi, baráti összejövetelen, vagy valamiért a legizgalmasabb téma az, mennyire változékony az időjárás. Annak érdekében, hogy soha többet ne kelljen a havazásról, vagy éppen az esőről társalognod karácsonykor, dobd be az alábbi témákat!

Utazás Kép forrása: coca-colastore.com

A legtöbb ember szeret utazni, vannak tervei a jövőre vonatkozóan, és kellemes élményei, amiket az üdülések során szerzett.

Kifejezetten jó érzés a hideg télben a forró tengerpartokról és a napsütésről ábrándozni, úgyhogy ezzel akár fel is vezetheted a beszélgetést.

Utána kérdezd meg a beszélgetőpartnereidtől, megvásárolták-e már a következő évre szóló repülőjegyüket, kipróbálták-e már a last minute lehetőségeket, vagy utaztak-e már kuponnal.

Arról is nyugodtan érdeklődhetsz, mi az áhított úti céljuk, hol érezték magukat a legjobban, legrosszabbul, mennyire preferálják belföldet, a külföldi utakat stb.

Minden bizonnyal te is kapsz kérdéseket, és ezzel máris megtörik a csend: az utazás témaköre gyakorlatilag kimeríthetetlen.

A régi szép idők Kép forrása: etsy.com

A többség imád nosztalgiázni, a régmúltról való ábrándozás pedig köteléket és közös témát jelenthet közted, valamint az idősebb rokonok, ismerősök között.

Az ünnepek kapcsán nyilván első körben arról érdemes érdeklődnöd, ők hogyan élték meg a karácsonyt gyerekkorukban és később, felnőttként.

Miket ajándékoztak akkor? Mi volt az első, igazán emlékezetes meglepetés, amit kaptak? Milyen volt az ünnepi menü? Újévkor foglalkoztak a babonákkal?

Mivel az étkezés is kimeríthetetlen témakör, nyugodtan érdeklődj családi receptekről, konyhai fogásokról, hagyományos lekvár főzésről, a savanyúságok tartósításáról.

Ez akkor is jó téma, ha zöldfülű vagy a konyhában, hiszen taníthatnak téged, és akkor is, ha jártas vagy, mivel így úgy trükköket tanulhatsz el.