5 egyszerű hétköznapi szokás, ami sokkal vonzóbbá tesz

Póta Szilvia
Írta: ,

Ha problémánk van a külsőnkkel, általában először a sminkünkön, vagy a ruhákon változtatunk, és a belső értékekről megfeledkezünk. Pedig a vonzalom nem kizárólag a külső megjelenésünk függvénye, a személyiségünk is komolyan befolyásolja azt. A pozitív hozzáállás, a magabiztos fellépés, és a kedves vidám természet szépítő erővel bír, ezért érdemes megfogadnod a most következő jó tanácsokat!

Élj a mának!

A Personality and Individual Differences című tudományos folyóiratban megjelent kutatás szerint, ha képesek vagyunk a pillanat adta örömökre koncentrálni, egyúttal az ellenkező nem körében is népszerűbbé válhatunk.

Ehhez nyújt segítséget a Mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét módszere. A Mindfulness tulajdonképpen egy aktív meditatív állapota, illetve egy meditációs technika, melynek során figyelmünket a jelenre irányítjuk. Ilyenkor ítéletmentesen a távolból vizsgáljuk érzéseinket, gondolatainkat, és a minket körülvevő világot.

Azok, akik elsajátítják ezt a képességet, kevésbé szenvednek a depresszió és a szorongás tüneteitől, emellett érzelmileg is kiegyensúlyozottabbnak mutatkoznak. Ne rágódj tehát a múlton, vagy aggodalmaskodj a jövő miatt! Azzal, hogy teret engedsz a félelmeidnek, mindössze annyit érsz el, hogy boldogtalan leszel, és ez a boldogtalanság a külsődön is megmutatkozik idővel.

Mint a tükörkép Kép forrása: stylemepretty.com

Ha szeretnél vonzóbbá válni az emberek szemében, figyeld meg a mozdulataikat, illetve az arckifejezéseiket, majd finoman próbáld meg utánozni ezeket, miközben beszélgettek. Különös, de igaz.

Egy holland tanulmány szerint azzal, hogy lemásolod valakinek a viselkedését, szimpátiát ébreszthetsz az illetőben! A visszafogott utánzás ugyanis elősegíti az összetartozás érzését, egységet, és kapcsolatot teremt két ember között.

Ez a folyamat gyakran öntudatlanul is végbemegy, amikor valaki olyannal találkozunk, aki tetszik nekünk.