5 szokás, hogy megszeresd a tükörképedet

Berényi Nóri
Írta: ,

Mit szoktál érezni, amikor reggel belenézel a tükörbe? Azt, hogy: „Jaj, ez a ráncom még jobban elmélyült, mégis, hogy nézek ki?”, vagy egyszerűen csak rámosolyogsz kómás arccal a tükörképedre és tetszik az, aki visszanéz rád. Sokan egy életen át küzdenek azzal, hogy elfogadják magukat és merjenek tükörbe nézni, de mi most adunk pár tippet ahhoz, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen.

Arckép Kép forrása: freundevonfreunden.com

Sok ember, amint tükröt lát, már menekül is előle, mert Isten ments, hogy meglássa a testet, amiben él. Ez a gondolkodásmód pedig önbizalomhiányhoz és kishitűséghez vezet. Mert, aki nem elégedett a külsejével, az nem tudja az ellenkezőjét mutatni a külvilág felé. Félénk és szégyenlős lesz, megfosztva magát rengeteg élménytől és lehetőségtől.

De nem kell ezt az utat választanod. Fogj egy tükröt és szó szerint bámuld az arcodat folyamatosan. Menj végig az arcvonásaidon, a szép szádon és végül merülj el a tekintetedben. Ha sokáig nézed a szemeidet, egy idő után valami megmagyarázhatatlan dolgot fogsz érezni.

Egyesek elsírják magukat, mások mosolyognak magukra, de a lényeg, hogy, ha bele mersz nézni a szemedbe hosszú ideig, akkor valami megváltozik benned.

És írj fel a tükrödre olyan kedves szavakat, idézeteket, melyektől jobban fogod magad érezni.

Például a reggeli készülődés mellé nagyon jól fog esni egy: „Hello, gyönyörű!” felirat, vagy, mikor munkából hazaérve, hulla fáradtan olvasol hasonlókat.

És soha ne felejtsd el, hogy ki írta fel ezeket az inspiráló üzeneteket a tükrödre!