5 ok, amiért szeretjük az őszt!

Póta Szilvia
Írta: ,

Bár a nyár véget ért, az őszi időszak is számtalan szépséget tartogathat. Ne hagyd, hogy az esős idő elrontsa a kedvedet, inkább próbáld ki az egyik népszerű szabadidős tevékenységet a sok közül, és gyönyörködj az ezerszínű táj magával ragadó látványában! Ez egy igazán különleges időszaka az évnek, mikor a természet látványos változáson megy keresztül. A meleg almabortól a kirándulásokig, íme néhány dolog, amiért az ősz lehet a kedvenc évszakod!  

Változó színű falevelek Kép forrása: ponderation.net

Kevés olyan csodálatos természeti jelenség létezik a Földön, mint mikor a fák levelei zöldről sárgára, mélyvörösre, vagy éppen narancssárgára váltanak. Ilyenkor valahogy minden sokkal szebbnek tűnik. Bár a nyár vidámságot hoz a mindennapjainkba, és barnává változtatja a bőrünket, a természet mégiscsak ősszel és tavasszal ölti fel legszebb ruháját.

Keresve sem találhatnál tehát ennél jobba alkalmat a kirándulásra! A belföldi kirándulóhelyek nagyszerű alkalmat kínálnak a kikapcsolódásra, és a feltöltődésre, emellett a túrázás testedzésnek is kiváló lehet!


Ezt már olvastad? A 7 legjobb őszi kirándulóhely


A természet jó hatással lehet nem csupán a testünkre, de a lelkünkre is, többek között enyhítheti a depressziót, és hatékony eszközt jelenthet a vérnyomáscsökkentésben.

 

Isteni forró italok Kép forrása: chefnini.com

Ha egyetlen itallal kellene jellemeznünk az őszt, akkor valószínűleg a legtöbben a sütőtökös lattét mondanánk, de persze még számtalan isteni forró ital létezik, mely felmelegíthet minket egy hideg őszi estén. Ha valami különlegességre vágysz, próbáld ki a mályvacukros forrócsokoládét, a forró sütőtöklét, a forralt cidert, vagy a kekszes-csokis mokkát!

A hűvös, csípős időjárás kitűnő kifogás lehet egy kis bűnözésre és édes kényeztetésre!

Ha szeretnéd valamivel feldobni a hangulatodat, ülj ki a szabadba (vagy az erkélyre) egy gőzölgő itallal a kezedben, amely minden korttyal jobb kedvre derít és felmelegít majd!