5 ok, amiért ne bánd, ha későn érő típus vagy

Berényi Nóri
Írta: ,

Mostanában mindenki házasodik körülötted és családot alapít, a te életed ezzel szemben még egész más szakaszban tart? Hidd el, nincs azzal semmi gond, ha húszas éveid végén járva te inkább arra vágysz, hogy felfedezd a világot, és minél több tapasztalatot gyűjts! Sőt, azzal sem, ha egyelőre nem is igen tudnád elképzelni magadat családanyaként. Hiszen mindennek eljön az ideje, addig pedig a legjobb, ha kiélvezed a mostani időszakot, és sorra veszed, milyen előnyökkel jár, ha későn érő típus vagy!

Akik már egész fiatalon belecsöppennek a munka világába, azokat már huszonévesen fenyegetheti a kiégés veszélye, ezért kifejezetten előnyödre válhat, ha te csak később vágtál bele a nagybetűs életbe.

Persze az is igaz, hogy sokan nem önszántukból választják azt az utat, hogy már idő előtt elkezdjenek dolgozni, szóval mindenképpen légy hálás, ha volt lehetőséged arra, hogy sokáig kizárólag a tanulmányaidra koncentrálj!

Ez azért is hasznos, mert hatalmas lendülettel vághatsz bele életed első munkájába, és mire oda jutsz, biztosabban fogod tudni, hogy mi érdekel igazán.

Kitolódik a gyerekkor Kép forrása: whoaaanellie.tumblr.com

Vannak emberek, akiknek a gondolkodásuk sokkal érettebb a koruknál. És vannak, akiknél épp a fordítottja a helyzet!

Ne bánd, ha neked még nem a gyereknevelés áll a prioritási listád élén, nincs azzal semmi baj, ha kicsit még „élnél”, és megvalósítanád önmagad, mielőtt komolyan családot kezdesz tervezni.

Persze azzal sincs gond, ha valaki szeretne fiatalon szülővé válni, hiszen ennek is rengeteg előnye van, de nem szabad erőltetni a dolgokat, úgyis eljön az ideje annak, amikor azt érzed, hogy készen állsz a családalapításra, ne kényszerítsd magadat olyan helyzetbe, amire még nem állsz készen.