5 ok, amiért ne bánd, ha későn érő típus vagy

Írta: ,

Mostanában mindenki házasodik körülötted és családot alapít, a te életed ezzel szemben még egész más szakaszban tart? Hidd el, nincs azzal semmi gond, ha húszas éveid végén járva te inkább arra vágysz, hogy felfedezd a világot, és minél több tapasztalatot gyűjts! Sőt, azzal sem, ha egyelőre nem is igen tudnád elképzelni magadat családanyaként. Hiszen mindennek eljön az ideje, addig pedig a legjobb, ha kiélvezed a mostani időszakot, és sorra veszed, milyen előnyökkel jár, ha későn érő típus vagy!

1/5 Nincs kiégés

Akik már egész fiatalon belecsöppennek a munka világába, azokat már huszonévesen fenyegetheti a kiégés veszélye, ezért kifejezetten előnyödre válhat, ha te csak később vágtál bele a nagybetűs életbe.

Persze az is igaz, hogy sokan nem önszántukból választják azt az utat, hogy már idő előtt elkezdjenek dolgozni, szóval mindenképpen légy hálás, ha volt lehetőséged arra, hogy sokáig kizárólag a tanulmányaidra koncentrálj!

Ez azért is hasznos, mert hatalmas lendülettel vághatsz bele életed első munkájába, és mire oda jutsz, biztosabban fogod tudni, hogy mi érdekel igazán.

Kitolódik a gyerekkor Kép forrása: whoaaanellie.tumblr.com

2/5 Kitolódik a gyerekkor

Vannak emberek, akiknek a gondolkodásuk sokkal érettebb a koruknál. És vannak, akiknél épp a fordítottja a helyzet!

Ne bánd, ha neked még nem a gyereknevelés áll a prioritási listád élén, nincs azzal semmi baj, ha kicsit még „élnél”, és megvalósítanád önmagad, mielőtt komolyan családot kezdesz tervezni.

Persze azzal sincs gond, ha valaki szeretne fiatalon szülővé válni, hiszen ennek is rengeteg előnye van, de nem szabad erőltetni a dolgokat, úgyis eljön az ideje annak, amikor azt érzed, hogy készen állsz a családalapításra, ne kényszerítsd magadat olyan helyzetbe, amire még nem állsz készen.

3/5 Megmarad a kreativitás

Ha te is későn érő típus vagy, akkor biztosan észrevetted, hogy jobban őrzöd a gyermeki éned – ez viszont a munkád során akár hasznodra válhat! A cégek ugyanis olyan embereket alkalmazni, akik lelkesek, tettre készek és tele vannak ötletekkel.

Mindezek mellett a gyermeki játékosságukat, könnyedségüket őrző felnőttek a kudarcról is egész mást gondolnak, inkább tanulni akarnak a hibáikból és fejlődni ez által. Mivel nem veszik túl komolyan az életet, ezért bátrabbak, többet kockáztatnak és nagy sikereket érhetnek el.

Jobb kommunikáció a gyerekekkel Kép forrása: blog.shutterchicphoto.com

4/5 Jobb kommunikáció a gyerekekkel

Sok előnye van annak, ha még nem komolyodtál meg teljesen, mert így még benned is él az a nagy lendület, ami a gyerekekben, ezért biztos, hogy könnyen szót értesz velük.

Amikor pedig eljön annak az ideje, szinte garantált, hogy te leszel a gyereked kedvenc játszótársa! 

Addig pedig a magánéletedben is hasznát veheted a játékosságnak, hiszen nem csak a kicsik, de a felnőtt pasik is szeretik, ha egy nő nem agyalja túl a dolgokat és lazán veszi az életet!

Meglátod a pozitív dolgokat Kép forrása: playbuzz.com

5/5 Meglátod a pozitív dolgokat

A hétköznapok sodrásában sokan megfeledkeznek az apró örömökről. Későn érő típusként azonban biztos te is megfigyelted már, hogy számodra nem is olyan szürkék a hétköznapok, hiszen már egy jó vicc vagy egy kedves gesztus is képes megalapozni az egész napos jókedvedet.

Nyilván a te életedben is sok nehézség adódik, és vannak rosszabb napjaid, de te mégis mindig képes vagy előhívni gyermeki énedet, aki észreveszi a jó dolgokat körülötted és próbál pozitív maradni a nehéz időkben is!