5 ok, amiért mindig kételkedsz magadban - így vess neki véget

Stumpf Bea
Írta: ,
5 ok, amiért mindig kételkedsz magadban - így vess neki véget

Kép forrása: previewchicago.com

Millenials. Így nevezik a korosztályunkat, tehát valami közös biztosan van bennünk azon kívül, hogy nagyjából hasonló korban vagyunk. Mondják, hogy a döntéseink határozzák meg, hogy kik is vagyunk valójában. Akkor miért van az, hogy szinte minden sarkon kételkedünk a saját értékítéletünkben, azokban a döntésekben, amik ahhoz vezettek, hogy olyanná váljunk, amilyenek ma vagyunk? Ennek mostantól vége!

A múltban élsz Kép forrása: frame.bloglovin.com

Azt veszem észre, hogy a környezetemben számos ismerősöm a múltban él. Minden lépésénél azon gondolkozik, hogy mit és hogyan kellett volna másképp csinálni a múltban.

Bármilyen, akár a múlt távlatából nézve rossz döntésnek tartott döntés te magad vagy, és akkor ez az út tűnt a legjobb ötletnek.

Soha ne kételkedj abban, hogy vajon jól választottál-e karriert, lakást, párkapcsolatot a múltban, inkább fókuszálj a jövőre.

Ha azt veszed észre, hogy megint azon töprengsz, hogy rossz úton menetelsz előre, akkor válts, ha a párkapcsolatoddal nem vagy elégedett, akkor nézd meg, hogy mit tehetsz érte a jövőben.

A jövőn ugyanis tudsz változtatni, a múlton sajnos vagy szerencsére – ezt döntsd el te magad, nem.

Mindig a legrosszabbra készülsz Kép forrása: stylemepretty.com

Feltűnt már, hogy mindig előre lejátszod a fejedben a történeted lehetséges kimeneteleit, de valahogy mindig a legrosszabb az, ami fókuszban van? Talán így véded magad, hogy ha gondolsz rá, akkor már szinte fel is készültél rá?

Vagy így talán nem fogsz csalódni vagy nem fog fájni, ha valóban megtörténik?

Valójában a gondolataink nagyban befolyásolják tetteinket, úgyhogy vigyázz, ha mindig a borús oldalt éled meg a fejedben, akkor ez lesz az, amit be is fogsz vonzani. Adj magadnak esélyt és próbálj meg legközelebb a jó dolgokra fókuszálni.

És ha nem sikerül? Felállunk és továbbmegyünk, mint mindig, nem igaz?

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv