5 mondat, amit minden nőnek kellene hallania az édesanyjától

Írta: ,

Azt hiszem a legtöbbünk száját már elhagyta az a mondat, hogy „Én ezt biztosan másképp csinálom majd, mint az Anyám…”. Aztán, hogy is van? Telnek-múlnak az évek és azon kapjuk magunkat, hogy pontosan ugyanúgy csinálunk mindent, ahogyan ő. De azért változtatni mindig tudunk, így, ha a következő mondatokat neked soha nem mondta Édesanyád, akkor különösen ügyelj rá, hogy a te gyereket dúskáljon ezekben.

„Úgy vagy jó, ahogy vagy!” Kép forrása: pexels.com

1/5 „Úgy vagy jó, ahogy vagy!”

Az a nagy igazság, hogyha ezt a mondatot eleget hallja valaki gyerekkorában, akkor az önbizalma biztosan helyén lesz a későbbiekben is. És mégis kitől várnánk ezt a léleksimogató mondatot, ha nem az Anyukánktól?

És, ha valakinek már gyerekkorában rendben van az önbizalma, akkor onnan egyenes út vezet az érzelmileg stabil felnőtt élethez. Ilyenkor ugyanis sokkal kisebb arányban vannak rá hatással az iskolai megpróbáltatások és természetesen élből elutasítja, ha valaki azzal próbálkozna, hogy az önbizalmát rombolja.

Anyukája megmondta, hogy ő úgy tökéletes, ahogyan van és magasról tesz arra, hogy a többiek mivel próbálják áltatni. Hát valahogy ez lenne a normális.

„Vannak fontosabb dolgok az iskolánál!” Kép forrása: pexels.com

2/5 „Vannak fontosabb dolgok az iskolánál!”

Lehet, hogy most néhány Édesanyánál kihúzzuk a gyufát, hiszen ezzel a mondattal könnyen a saját vesztünkbe rohanhatunk, de mégis jó, ha tudatosítjuk a gyerekben, hogy az élet nem az iskolával kezdődik és végződik.

Roppant fontos lenne, hogy ezt az iskolában, a pedagógusok adják át a gyerekeknek, hiszen rajtuk is nagyon nagy a felelősség, hogy miként fejlődnek tanítványaik, viszont sajnos a legtöbben beleesnek abba a hibába, hogy mindent az iskolától és a jegyektől tesznek függővé.

Fontos a motiváció, de ami még ennél is fontosabb, hogy arra tanítsuk meg a gyerekeket, hogy miként élhetnek boldog, kiegyensúlyozott életet.

Mert lehet valakinek öt diplomája, ha mégsem boldog abban, amit csinál. Lehet, hogy bizonyított a szülőknek, csak közben saját magáról feledkezett meg a leginkább.

„Fedezd fel a világot és magadat!” Kép forrása: pexels.com

3/5 „Fedezd fel a világot és magadat!”

Talán túlságosan szentimentálisan hangzik, pedig hidd el, van értelme! A legtöbben leélnek egy életet úgy, hogy egy jól megszokott mintát másolnak, és azt hiszik ez az, ami őket boldoggá tenné, hiszen a szüleik ezt mondták.

Mi azt tanácsoljuk neked, hogy a gyerekedet inkább arra bíztasd, hogy ő maga fedezze fel a saját világát. Persze minden szülő szeretné, ha gyereke az ő mintáját követné, de az igazán bölcs szülő az, aki hagyja, hogy had tapasztalja meg azt, ami által fejlődhet és megtalálhatja igazi önmagát.

Ehhez persze a szülői oldalról is nagy bátorság kell, hiszen a féltés mindig ott lesz bennük, de talán minden akkor nyer értelmet, mikor látod, hogy az, akit szeretettel óvtál és neveltél, végre boldogul az életben.

„Ne az igazit keresd, hanem a legjobb barátodat!” Kép forrása: pexels.com

4/5 „Ne az igazit keresd, hanem a legjobb barátodat!”

Kislányként mindenki a szőke hercegét keresi, aki tökéletes, aki mindennél jobban szeret és kényeztet minket, aztán a kor előrehaladtával egyre több csalódás ér minket, mely bizonyítja, hogy a herceg csak a mesében létezik.

Ezért van fontos szerepe egy Anyukának a lányuk szerelmi életében is.

Megértetni vele, hogy párválasztás során arra törekedjen, hogy olyat válasszon maga mellé, akivel igazán jól érzi magát, aki megnevetteti és, aki mellett minden nap ajándék.

Gyakran az édesanyák állítanak akkora mércét lányuk udvarlójának, melyet képtelenség megugrani.

„A családnál nincs fontosabb!” Kép forrása: unsplash

5/5 „A családnál nincs fontosabb!”

Lehet akármennyi pénzed, lehetsz híres, élhetsz palotában, de a legfontosabb mindig az lesz, hogy kik vesznek körül.

Ha ezt megérted, már nem lehetsz boldogtalan ember. És ez valamennyire az Anyukák dolga, hogy ezt megértessék gyermekeikkel.

Főleg nagy jelentősége van ennek mai társadalmunkban, mikor mindenkinek csak az anyagi javak számítanak és kezdenek háttérbe szorulni az emberi kapcsolatok. De az igazság az, hogy nincs fontosabb a családodnál és annál, hogy szeressétek egymást.