5 mondat, amit minden nőnek kellene hallania az édesanyjától

Berényi Nóri
Írta: ,

Azt hiszem a legtöbbünk száját már elhagyta az a mondat, hogy „Én ezt biztosan másképp csinálom majd, mint az Anyám…”. Aztán, hogy is van? Telnek-múlnak az évek és azon kapjuk magunkat, hogy pontosan ugyanúgy csinálunk mindent, ahogyan ő. De azért változtatni mindig tudunk, így, ha a következő mondatokat neked soha nem mondta Édesanyád, akkor különösen ügyelj rá, hogy a te gyereket dúskáljon ezekben.

„Úgy vagy jó, ahogy vagy!” Kép forrása: pexels.com

Az a nagy igazság, hogyha ezt a mondatot eleget hallja valaki gyerekkorában, akkor az önbizalma biztosan helyén lesz a későbbiekben is. És mégis kitől várnánk ezt a léleksimogató mondatot, ha nem az Anyukánktól?

És, ha valakinek már gyerekkorában rendben van az önbizalma, akkor onnan egyenes út vezet az érzelmileg stabil felnőtt élethez. Ilyenkor ugyanis sokkal kisebb arányban vannak rá hatással az iskolai megpróbáltatások és természetesen élből elutasítja, ha valaki azzal próbálkozna, hogy az önbizalmát rombolja.

Anyukája megmondta, hogy ő úgy tökéletes, ahogyan van és magasról tesz arra, hogy a többiek mivel próbálják áltatni. Hát valahogy ez lenne a normális.

„Vannak fontosabb dolgok az iskolánál!” Kép forrása: pexels.com

Lehet, hogy most néhány Édesanyánál kihúzzuk a gyufát, hiszen ezzel a mondattal könnyen a saját vesztünkbe rohanhatunk, de mégis jó, ha tudatosítjuk a gyerekben, hogy az élet nem az iskolával kezdődik és végződik.

Roppant fontos lenne, hogy ezt az iskolában, a pedagógusok adják át a gyerekeknek, hiszen rajtuk is nagyon nagy a felelősség, hogy miként fejlődnek tanítványaik, viszont sajnos a legtöbben beleesnek abba a hibába, hogy mindent az iskolától és a jegyektől tesznek függővé.

Fontos a motiváció, de ami még ennél is fontosabb, hogy arra tanítsuk meg a gyerekeket, hogy miként élhetnek boldog, kiegyensúlyozott életet.

Mert lehet valakinek öt diplomája, ha mégsem boldog abban, amit csinál. Lehet, hogy bizonyított a szülőknek, csak közben saját magáról feledkezett meg a leginkább.