5 módszer, amivel gyógyíthatod a Facebook-irigységed

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 módszer, amivel gyógyíthatod a Facebook-irigységed

A Facebook nagyszerű eszköz tud lenni, ha arra használod, amire való: tartod a kapcsolatot a barátaiddal, kedves ismerőseiddel. Manapság azonban már közel sem csak erről szól a közösségi oldal: az emberek többségét szinte beszippantja a virtuális tér, és sokszor teljesen téves képet alakítanak ki a segítségével másokról, illetve rosszabb esetben önmagukról is... De hogyan védheted ki, hogy te is beleess ebbe a hibába?

Valld be, amit érzel Kép forrása: disneyrollergirl.net

Nem kell kirakatba tenned, nem is kell senkinek elmondanod, elég, ha magadnak bevallod: féltékeny vagy. Mindegy, hogy kire vagy éppen mire, mindenkiben más váltja ki az irigységet.

Lehet, hogy az egzotikus utakat, az álomesküvőt, a tökéletes alakot vagy a szerelmet irigyled valaki mástól; a gyógyulás első lépése, ha ezt el is ismered magadnak. Minél tovább és minél jobban tagadod az érzelmeidet és a gondolataidat, annál nehezebben ismered fel őket, sőt annál hosszabb időbe kerül majd, hogy túllendülj rajtuk.

Az irigység sem több egy érzésnél, és hidd el, nem vagy egyedül vele – sokkal kevesebben vannak viszont azok, akik ezt be is ismerik!

Fejezd be a hasonlítgatást

Az irigység alapját szinte mindig az képezi, amit hiányolsz a saját éledből. Ha hagyod, hogy ez az érzés elhatalmasodjon rajtad, akkor az tönkreteheti a mindennapjaidat.

De gondolj csak bele: hogyan lehet egyáltalán két embert, két életet összehasonlítani? A legtöbbször nem ismerheted a háttérinfókat, vagy ha mégis, sosem kaphatsz róluk teljes képet – pontosan azért, mert lehetetlenség két sorsot egymáshoz viszonyítani.

Mit gondolsz, rád hányan irigyek? Hidd el, sokan bármit megadnának azért, ha cserélhetnének veled! Szerencsére erre sincs mód… Szóval, ha az egészet megpróbálod logikusan, érzelemmentesen nézni, már akkor is rádöbbenhetsz, mennyire felesleges a hasonlítgatás.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba