5 mód, hogy éreztesd valakivel: fontos neked

Írta: ,

Biztos akad néhány ember, akikre hálával és szeretettel gondolsz, egyszóval fontosak neked. Nagyon szép dolog, de vajon a tudtukra is adod mindezt? A következő apró trükkök segíthetnek kifejezni az érzéseidet.

Személyre szóló meglepetések

1/5 Személyre szóló meglepetések

Csöppet sem szomorú, hogy a tárgyi ajándékok mekkora örömöt tudnak okozni – sőt, ez inkább nagyszerű lehetőséget biztosít.

Persze, szó sincs róla, hogy hatalmas kiadásba kell verned magad, a szeretet ugyanis semmiféleképpen sem arányos a bolti árral.

Pár forintos holmikra pályázz inkább, amelyeknek csak a kettőtök számára kiemelkedő a jelentősége: ilyen lehet például egy szimbolikus apróság, vagy éppen az illető kedvenc édessége.


Kicsiknek: 7 örömfakasztó ajándék gyerekeknek, amivel nem tévedhetsz!


A lényeg, hogy a megajándékozott érezze: fontos neked, gondoltál rá, ráadásul odafigyelsz az igényeire. Ezt a rítust egyáltalán nem kell jeles alkalomhoz kötnetek.

Gyakoribb érintés

2/5 Gyakoribb érintés

Az ember társas lény, és az érintés a kommunikáció egyik legbensőségesebb formája – melyet manapság rendkívül tévesen tesznek egyenlővé a szexualitással.

Pedig ott vannak a baráti gesztusok is, közöttük az öleléssel, a vállveregetéssel vagy a puszival.

Kutatások bizonyítják, hogy az „érintő” kultúrákban – jellemzően a hevesebb vérmérsékletűként számon tartott nemzeteknél, például a Földközi-tenger medencéjében – a depressziósok aránya lényegesen csekélyebb.

Egy tudományos értekezés szerint még az is mérhetően kellemes tapasztalatot nyújtó összeköttetés-érzettel jár, ha a könyvtárossal az aktuális kötet visszaadása közben összeérnek az ujjaink.

Közös emlékek felidézése

3/5 Közös emlékek felidézése

Említs meg neki egy közös emléket, ami valamilyen oknál fogva különösen kedves neked.

A „valamelyik nap eszembe jutott, amikor…” például kiváló kezdet. A varázsmondat titka, hogy mindenki szereti, ha számon tartják és gondolnak rá.

Ettől aztán a másik fél is szívesebben adja át magát a múltból feltámadó érzéseknek, amelyek még intimebbé tehetik a jelent.

Még véletlenül se ess kétségbe azonban, ha a számodra sorsdöntő emlék a másik emlékezetében messze nincs a felszínen.

Ez nem azt jelenti, hogy ő nem szeret téged – csupán más volt az adott pillanathoz köthető megélése.

Teremtés együtt

4/5 Teremtés együtt

Akármihez értetek, próbáljatok közösen előállítani valamit, amit mindketten szívvel-lélekkel gyártotok le.

A közös vacsorafőzés vagy süteménysütés számít a műfaj slágerének, ráadásul a receptek sokasága miatt kifogyhatatlan is egyben.

A kellemes pillanatokat szülő, egyszerű gesztusok sokáig megmaradnak mindannyiunk emlékezetében, plusz kiváló alapul szolgálnak a későbbi felidézéshez.

Arról nem is beszélve, hogy az ilyen alkalmakkor még azok is újat tudhatnak meg a másikról, ha már húsz éve házasok.

A konyhai sürgés-forgáson kívül természetesen más kreatív hobbit is választhattok, aminek az eredménye nem csupán néhány percig marad „életben” az asztalon.

Eseményszervezés

5/5 Eseményszervezés

Bármilyen eseményről szó lehet: egy közös barát esküvőjétől kezdve egy ebédszünetes piknikig.

A legfontosabb, hogy ráérősen, ötleteiteket megvitatva tudjatok készülni, majd együtt élvezni a dolog gyümölcsét.

El sem hiszed, mennyit jelenthet például kettőtök számára egy hétköznapi piknik a parkban, vagy akár egy séta a legközelebbi parkban. Persze, akár sokkal nagyobb léptékben is gondolkodhattok, például utazásban…

Te hogyan szoktad éreztetni valakivel, hogy fontos neked?