5 mód, hogy éreztesd valakivel: fontos neked

Sándor Alexandra
Írta: ,

Biztos akad néhány ember, akikre hálával és szeretettel gondolsz, egyszóval fontosak neked. Nagyon szép dolog, de vajon a tudtukra is adod mindezt? A következő apró trükkök segíthetnek kifejezni az érzéseidet.

Személyre szóló meglepetések

Csöppet sem szomorú, hogy a tárgyi ajándékok mekkora örömöt tudnak okozni – sőt, ez inkább nagyszerű lehetőséget biztosít.

Persze, szó sincs róla, hogy hatalmas kiadásba kell verned magad, a szeretet ugyanis semmiféleképpen sem arányos a bolti árral.

Pár forintos holmikra pályázz inkább, amelyeknek csak a kettőtök számára kiemelkedő a jelentősége: ilyen lehet például egy szimbolikus apróság, vagy éppen az illető kedvenc édessége.


Kicsiknek: 7 örömfakasztó ajándék gyerekeknek, amivel nem tévedhetsz!


A lényeg, hogy a megajándékozott érezze: fontos neked, gondoltál rá, ráadásul odafigyelsz az igényeire. Ezt a rítust egyáltalán nem kell jeles alkalomhoz kötnetek.

Gyakoribb érintés

Az ember társas lény, és az érintés a kommunikáció egyik legbensőségesebb formája – melyet manapság rendkívül tévesen tesznek egyenlővé a szexualitással.

Pedig ott vannak a baráti gesztusok is, közöttük az öleléssel, a vállveregetéssel vagy a puszival.

Kutatások bizonyítják, hogy az „érintő” kultúrákban – jellemzően a hevesebb vérmérsékletűként számon tartott nemzeteknél, például a Földközi-tenger medencéjében – a depressziósok aránya lényegesen csekélyebb.

Egy tudományos értekezés szerint még az is mérhetően kellemes tapasztalatot nyújtó összeköttetés-érzettel jár, ha a könyvtárossal az aktuális kötet visszaadása közben összeérnek az ujjaink.