5 megfogadható tipp, hogy örülni tudj a mindennapoknak

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Cikkünk segítségedre lehet abban, hogy a mindennapjaid könnyebben és derűsebben teljenek. Hosszú távon elnyerheted lelki békédet, amennyiben hajlandó vagy mindennap megújulni, és a szemléleteden és szokásaidon változtatni. Kiegyensúlyozott és vidám életet teremthetsz magadnak.

Nyugalom

A megnyugvás olyasvalami, amit a legtöbb ember későbbre tervez: estére, hétvégére, a szabadság idejére, a nyugdíjas évekre, vagy akkorra, amikor már nem lesz több elintézetlen ügyük – ami sohasem következik be.

Ez azt jelenti, hogy ők az életük nagy részét idegesen, rohanva és dühöngve töltik el, mintha folyamatosan vészhelyzetben lennének.

A megnyugvás a szívnek egy olyan minősége, amit bármikor elérhetsz, és nem valamikor a jövőben érdemelsz ki. A jelenben is megnyugodhatsz.

Ha megtanulsz lenyugodni, akkor megtanulsz az élet drámáira másként reagálni, mert újra és újra emlékezteted magad, hogy tőled függ, miként reagálsz az életre.

Új módon viszonyulhatsz gondolataidhoz, körülményeidhez. 

Boldogság a jelenben

Vannak, akik mindig halogatják és feltételekhez kötik a boldogságukat.

Arról győzködik  magukat, hogy egy későbbi életkorban, például amikor majd gyermekük születik, vásárolnak egy autót, megkapnak egy munkát, boldogok lesznek.

De utána is mindig találnak valamilyen kifogást, amivel késleltethetik a boldogságukat: még kicsi a gyerek, gond van az iskolában, elromlott az autó, vagy nem elég jók a munkakörülmények.

Az igazság az, hogy nincs megfelelőbb pillanat a boldogságra, mint a jelen.

Mindig van valamilyen akadály, amin túl kell jutni.

Valójában ezek az akadályok jelentik az életet. A boldogság nem az úticél, hanem maga az út