5 megfogadható tipp, hogy örülni tudj a mindennapoknak

Írta: ,

Cikkünk segítségedre lehet abban, hogy a mindennapjaid könnyebben és derűsebben teljenek. Hosszú távon elnyerheted lelki békédet, amennyiben hajlandó vagy mindennap megújulni, és a szemléleteden és szokásaidon változtatni. Kiegyensúlyozott és vidám életet teremthetsz magadnak.

Nyugalom

1/5 Nyugalom

A megnyugvás olyasvalami, amit a legtöbb ember későbbre tervez: estére, hétvégére, a szabadság idejére, a nyugdíjas évekre, vagy akkorra, amikor már nem lesz több elintézetlen ügyük – ami sohasem következik be.

Ez azt jelenti, hogy ők az életük nagy részét idegesen, rohanva és dühöngve töltik el, mintha folyamatosan vészhelyzetben lennének.

A megnyugvás a szívnek egy olyan minősége, amit bármikor elérhetsz, és nem valamikor a jövőben érdemelsz ki. A jelenben is megnyugodhatsz.

Ha megtanulsz lenyugodni, akkor megtanulsz az élet drámáira másként reagálni, mert újra és újra emlékezteted magad, hogy tőled függ, miként reagálsz az életre.

Új módon viszonyulhatsz gondolataidhoz, körülményeidhez. 

Boldogság a jelenben

2/5 Boldogság a jelenben

Vannak, akik mindig halogatják és feltételekhez kötik a boldogságukat.

Arról győzködik  magukat, hogy egy későbbi életkorban, például amikor majd gyermekük születik, vásárolnak egy autót, megkapnak egy munkát, boldogok lesznek.

De utána is mindig találnak valamilyen kifogást, amivel késleltethetik a boldogságukat: még kicsi a gyerek, gond van az iskolában, elromlott az autó, vagy nem elég jók a munkakörülmények.

Az igazság az, hogy nincs megfelelőbb pillanat a boldogságra, mint a jelen.

Mindig van valamilyen akadály, amin túl kell jutni.

Valójában ezek az akadályok jelentik az életet. A boldogság nem az úticél, hanem maga az út

Türelem

3/5 Türelem

Minél türelmesebb vagy, annál jobban elfogadod az életedet olyannak, amilyen, és nem látod reménytelennek. A türelem magában foglalja mások ártatlanságának meglátását is.

Ha elég mélyre tekintesz, rájössz, hogy a vétkes ártatlan. Ha ezt meg tudod tenni, türelmesebb és nyugodtabb leszel, kevesebbet fogsz bosszankodni mások hibái miatt.

Szándékos gyakorlással fejlesztheted a türelemre való képességedet. Elhatározod, hogy a következő öt percben semmi sem fog kihozni a sodrodból.

A gyakorlás időtartamát folyamatosan növelheted: öt perc, tíz perc, húsz perc, fél óra, fél nap stb.

Ha ezt sokszor gyakorolod, rájössz, hogy a szeretetnek, a boldogságnak és a sikernek is a türelem az alapja

Bolhából elefánt

4/5 Bolhából elefánt

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a bolhából elefántot csináljunk.

Például valahol sorba kell állni, nem nyílik rögtön a zár, lassabban haladunk a forgalomban, mint máskor.

Gyakran a kis problémákra összpontosítunk, és aránytalanul felnagyítjuk őket.

Apró-cseprő dolgokra fecséreljük el energiánk nagy részét, és elveszítjük kapcsolatunkat az élet szépségeivel és varázsával.

Ha viszont tudatosítjuk magunkban, hogy ezt szoktuk tenni, és elhatározzuk, hogy leszoktatjuk magunkat róla, akkor sokkal több energiánk marad arra, hogy kedvesebbek és nyugodtabbak legyünk.

A tökéletlenség elfogadása

5/5 A tökéletlenség elfogadása

Sokszor csak azt vesszük észre, hogy valami nem elég jó, és megpróbáljuk kijavítani. Ettől elégedetlenné és bosszússá válunk.

Rendetlen a szekrény, le kell adni egy pár kilót, karcolás van az autón.

Légy elégedett és hálás azért, amid van, ahelyett, hogy túlságosan az élet nehézségeire koncentrálnál.

Igaz, hogy mindig mindent lehet jobban csinálni, de lehet élvezni a meglévő dolgokat a jelenbeli állapotukban is.

Az élet így is rendben van. Miután már nem törekszel tökéletességre az élet minden területén, meglátod, hogy az élet önmagában is tökéletes.