5 mantra, ami segít megtalálni az örömöt az otthonodban és a lelkedben is

Zabolai Margit
Írta: ,
5 mantra, ami segít megtalálni az örömöt az otthonodban és a lelkedben is

Kép forrása: tuwenba.com

A mantra vallásos szöveg, fohász, amit a buddhizmus és a hinduizmus némileg hasonló értelemben használ, mint más hitek a varázsigéket. A vallás követő számára ezek az imák természetesen nagyon mély jelentéssel bírnak, de ha nem követed ezeket a hiteket, akkor is segíthetnek elcsendesíteni a gondolataidat, vagy akár csak sokkal hatékonyabbá tenni a tavaszi nagy takarítást, az otthonodban és a lelkedben is.

Kevesebb tárgy, több tisztaság! Kép forrása: thedesignchaser.com

Tanulmányok bizonyították már, hogy ha zűrzavar van körülötted – és most nem csak a zajra vagy a kaotikus hangulatra, hanem konkrétan a látható rendetlenségre gondolunk – akkor megnő a szervezetedben a stressz-hormon, a kortizol szintje. Ezért sem ajánlatos felesleges dolgokat felhalmozni magad körül, amelyeket aztán nehéz rendben tartani, és csak a helyet foglalják.

Mégis sokak számára okoz nehézséget, hogy úrrá legyenek a káoszon, vagy hogy megváljanak a holmijaiktól. A fenti mantra abban segíthet, hogy meglásd, nem a fizikai tárgyak azok, amelyeket az emlékeket hordozzák, és egyébként sem érdemes a múltban élni.

Jobban teszed, ha ezeket a dolgokat elengeded, és a tárgyak gyűjtögetése helyett a tiszta, világos gondolatok meglátására fókuszálsz.

Fogyasztói társadalomban élünk, és minden egyes reklám, film, felirat, kép, amivel nap közben találkozunk, arra próbál buzdítani, hogy még többet vásárolj.

Nem nehéz így abba a hibába esni, hogy egyrészt túlköltekezz, másrészt olyasmiket vásárolj, amikre nincs szükséged, és ezektől várd a boldogságot.

Amikor pedig az áhított öröm nem érkezik meg, még további vásárlással próbálod enyhíteni a csalódottságodat.

Ez a mantra abban segíthet a nap folyamán, hogy okosabban oszd be az energiaforrásaidat, és valóban arra szánj pénzt – és ezzel az időt és energiát, ami a pénz megkereséséhez kellett – aminek igazi értéke van.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv