5 leggyakoribb női para a harmichoz közeledve

Írta: ,

A legtöbb nő életében a harminc igazi vízválasztó, ugyanis úgy érzik, hogy valami szép és jó véget ért, ők pedig egyből mehetnek is a süllyesztőbe. Persze erre a legtöbb harmincas nő rácáfol, hiszen többen is azt állítják, hogy ez a nők életében a legjobb időszak. Elkezded megtalálni önmagadat és már nem kislányként néznek rád mások. Mégis akad néhány női para, amin át kell esnünk előtte.

Az ott egy ősz hajszál? Kép forrása: modadakankan.com

1/5 Az ott egy ősz hajszál?

Talán egyetértesz velünk abban, hogy nem könnyű elfogadni az első ősz hajszálak megjelenését, hát még azok további terjedését. De mégis történik valami egy nőben, ott a tükör előtt állva, mikor megpillantja az első szálat.

Persze típusfüggő, hogy kinek mikor következik be az életébe, hiszen van, akinek már egész fiatalon elkezd őszülni a haja, de ők talán könnyebben emésztik meg ezt a dolgot, mint azok, akiknek ez már az idő múlását jelzi.

2/5 Az a ránc nem akar eltűnni

A húszas éveink elején gyakorlatilag bármennyi átbulizott éjszakát megengedhetünk magunknak, mert az esetleges másnaposság és fáradtság érzésén kívül, nagyon nagy kárt nem tudunk okozni fiatal és ellenálló szervezetünkben, de a harminchoz közeledve ez azért már nem így működik.

Lehet, hogy korábban is megjelentek karikák, apróbb ráncok az arcunkon, de maximum aludtunk egy nagyot és máris úgy ébredtünk, mintha egy több órás kozmetikai kezelésen vettünk volna részt.

Nem így a későbbiekben, mikor aludhatunk bármennyit, az a hosszanti csík nem tűnik el a homlokunkról és a szemünk alá is kétszer annyi korrektorra lesz szükségünk, mint korábban.

Rajtam kívül már mindenki férjhez ment Kép forrása: deerpearlflowers.com

3/5 Rajtam kívül már mindenki férjhez ment

A nőkön rendkívül nagy a nyomás. Nem elég, hogy mindig a legjobb formájukat kell hozniuk, de az is egy ki nem mondott elvárás, hogy a harminchoz közeledve már horgonyozzanak le valaki mellett és erősen gondolkodjanak már a családalapításon.

Ezen persze az sem segít, hogy látod, rajtad kívül mindenki szépen lassan kezd ennek a társadalmi elvárásnak megfelelni.

Te pedig ott állsz értetlenül, hogy vajon veled mi lehet a baj. Nos, eláruljuk, hogy semmi. Egyszerűen csak el kell fogadnod, hogy mindenki élete más és szigorúan tilos másokéhoz hasonlítanod a sajátodét.

4/5 A szépen dédelgetett karriertervek

Persze mindenki úgy áll fel az iskolapadból, hogy majd ő megváltja a világot és harminc éves korára már egy egész vállalatot fog irányítani, de az esetek többségében ezek a tervek még váratnak magukra. Ezzel semmi gond, nem kell kétségbe esned, ha még nem érted el karriered csúcsát.

Mint, ahogy semmi más, ez sincs időhöz kötve és nincs kizárva, hogy bármelyik percben beállíthat hozzád a szerencse. Légy kitartó, dolgozz továbbra is keményen és szinte lényegtelen lesz, hogy mikorra éred el a kitűzött célokat.

Tudod, az út az, ami igazán számít.

Egy kis útravaló Kép forrása: evolkovaphotography.com

5/5 Egy kis útravaló

Bár rettegünk ettől a bizonyos kortól, a legtöbb harmincas, akit megkérdeztem, határozottan állította, hogy sokkal jobban elégedettek az életükkel és magukkal, mint korábban.

Hogy miért? Kezdik megtalálni az igazi személyiségüket, már nem akarnak mindenkinek megfelelni és már a pasiktól sem esnek hasra.

Tudják, hogy mit akarnak és nem adnak lejjebb az igényeikből.

Persze nehézségek ebben az életszakaszban is vannak, de az idő előrehaladtával és kellő bölcsességgel, sokkal könnyebb ezeken átlendülni.