5 jele annak, hogy ünnepi idegösszeomlás előtt állsz

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 jele annak, hogy ünnepi idegösszeomlás előtt állsz

Lásd be, hogy a karácsonyi készülődés nem éppen az év legpihentetőbb időszaka. Hát még maga az ünnep! Odaéghet a pepecselős munkával előkészített étel, káosz lehet a közlekedésben, és családi viták robbanhatnak ki a gyertyafényben. Mindeközben pedig egyre nagyobb nyomást érzel, hogy mégis minden tökéletesen menjen… Segítünk már csírájában elfojtani a baljós tendenciát, csak vedd észre a jeleket!

Tudod, hogy hatalmas elvárásaid vannak

Egész évben feszült vagy, hiszen szeretnél megfelelni a külső-belső elvárásoknak?

A karácsony akkor bizony extra tortúra számodra, mivel a szeretteidnek való adási folyamat részének tekintheted a készülődést, amelynél ha valami nem sikerül tökéletesre, akkor ellenük követsz el merényletet.

Pedig hidd el, sokkal fontosabb lenne számukra is, hogy a boldog, kiegyensúlyozott önmagad társaságában ünnepeljenek, mint az, hogy elég ropogósra sikerült-e a süteményed!

A célok elérhetővé tétele, valamint a szükség esetén nem szégyellt segítségkérés megteremtheti az alapot a belső békédhez, így ráadásul annak is lényegesen kisebb az esélye, hogy kínos konfliktusba keveredsz.

Túlszervezted magad

A karácsonyi vendégjárás alkalmával egy csomó kötelezettségnek kell eleget tenned.

A munkahelyi összejövetelek szezonja már november végén indul, ezt követik a baráti partik, végül pedig a családi jelenések.

Mivel azonban egy nap csupán huszonnégy órából áll, neked pedig amúgy is plusz teendőid akadnak az ünnepek kapcsán, lehet, hogy már december elején meguntad a nagy szervezést – pedig akkor hol volt még a fény az alagút végén!

A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásra, rendszeres testmozgásra, illetve megfelelő minőségű és mennyiségű alvásra jusson időd a karácsonyi szezonban.

Semmire se mondj igent, ami mindezt veszélybe sodorja!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján