5 jel, hogy igazi fényküldött vagy

Írta: ,

Talán már te is megfigyelted magadon, hogy milyen nagyfokú érzékenységgel kezeled mások problémáit, sőt talán kicsit magadénak is érzed azokat. Valahogy mindig megtalálnak a nehéz esetek és személyes feladatodnak érzed, hogy másokon segíts. Ideje lenne rájönnöd, hogy talán éppen ezért vagy itt a Földön.

A legyőzhetetlen belső késztetés Kép forrása: fromupnorth.com

1/5 A legyőzhetetlen belső késztetés

Érezted már, hogy folyamatosan segíteni akarsz másokon? Elsősorban itt nem arra gondolunk, hogy segítesz valakinek, ha megbotlik az utcán, vagy, hogy átadod a helyedet a buszon, mert ezek mind tanult viselkedésminták.

Mi sokkal inkább egy belső késztetésre gondolunk, egyfajta törődésre és igazi figyelemre embertársaid felé.

Jóformán az sem érdekel, ha egy idegenről van szó, te akkor is készséggel hallgatod végig és próbálsz megoldást találni a problémáira.

Nem vársz érte semmit Kép forrása: flickr.com

2/5 Nem vársz érte semmit

Vannak emberek, akik azért lesznek gyógyítók, mert jó pár olyan példát látnak maguk előtt, akiknek ez hozta meg a sikert és a pénzt. Valójában ők soha nem lesznek olyan hitelesek és sikeresek, mint azok, akik erre születtek.

Könnyen felismerehetőek a fényküldöttek, ők ugyanis ténylegesen érdeklődnek felőled, meghallgatnak és hasznos tanácsokkal látnak el úgy, hogy nem várnak cserébe semmit.

Talán furcsa lehet a mai világban ez az önzetlen viselkedés, de az a helyzet, hogy ők abból nyernek energiát, ha segíthetnek embertársaikon. Nem biztos, hogy egy coach, vagy pszichológus formájában jelenik meg az életedben egy fényküldött.

Az is lehet, hogy valamelyik családtagod, barátod, vagy az egyik kollégád lesz az, akiben meglátod ezt.

Nem csak az anyagi világ érdekel Kép forrása: myfotolog.tumblr.com

3/5 Nem csak az anyagi világ érdekel

Egy igazi fényküldött nem elégszik meg azzal, ha ismeri a látható anyagi világot. Úgy is mondhatnánk, hogy ez sokkal kevésbé érdekli, mint a láthatatlan.

Persze itt is helyt kell állniuk, de elsősorban nem itt tudnak kiteljesedni. Nem az az elsődleges cél, hogy minél több pénz legyen a bankszámlájukon, ez csak egy pozitív hozadéka tevékenységüknek.

Tehát az egy nagyon jó dolog, ha érzed a késztetést, de ne hagyd, hogy az anyagi dolgok más irányba vigyenek.

Hivatásodnak szeretnéd Kép forrása: flickr.com

4/5 Hivatásodnak szeretnéd

Bármerre is visz az élet, bármit is csinálj, a helyzet az, hogy soha nem fogod érezni a beteljesedést, ha nem ezzel foglalkozol. De nehogy azt gondold, hogy egy fényküldött az iskolapadból kiesve, máris emberek millióin képes segíteni.

Ez túl szép és könnyű küldetés lenne, márpedig egy fénymunkás élete nem mindig zökkenőmentes. Legtöbbször nagyon kemény kiképzésen mennek keresztül ahhoz, hogy olyan tapasztalatokat szerezzenek, amivel másoknak hitelesen tudnak segíteni.

Tehát, ha éppen még nem ott tartasz, ahol szerinted kellene, akkor ezt tudd be annak, hogy most még az építkezés fázisában vagy és törekedj arra, hogy minden leckét megtanuld azért, hogy ezt a későbbiekben tovább tudd adni azok számára, akik igénylik a segítségedet.

5/5 Emberszeretet

Hány embertől halljuk nap, mint nap, hogy „emberundora” van és rosszul van mindenkitől, aki hozzá merészel szólni? Nos, egy igazi fényküldött ezt nagyon, nagyon ritkán érzi.

Ne legyünk álszentek, hiszen ők is emberek, tehát teljesen normális, ha azt érzik, kicsit sok volt az emberekből, de nem ez jellemzi alaptermészetüket.

Ők képesek azokat is szeretni, akit mások elítélnek, azokat, akiket kitagad a társadalom. Nem ítélkeznek, hanem elfogadnak. Nem azért akarnak segíteni, mert kényszer, vagy, mert valamit várnak cserébe, hanem azért, mert egyszerűen nem tudnak nem segíteni másokon.