5 januári tipp, hogy könnyebben érd el idén a céljaidat

Írta: ,

Az újévi fogadalmak többnyire olyan gyorsan el is tűnnek a süllyesztőben, mint ahogyan jöttek, de ha azt szeretnéd, hogy ez az év más legyen, akkor kövesd a tippjeinket, és nem csak februárra vagy márciusra, de egész évre kitarthat a lelkesedésed.

Gondold át a tavalyi évet!

1/5 Gondold át a tavalyi évet!

Szánj időt arra, hogy mérleget vess a tavalyi év eseményeiről.

Biztosan voltak olyan terveid, amelyek nem valósultak meg, és olyan kitűzött céljaid is, amelyeket elértél.

Gondold át, hogy melyik útra mi vezetett, mi az, amit visszatekintve másként csinálnál, és szűrd le a tanulságokat.

A múlton rágódni fölösleges, az értékes tapasztalatokról megfeledkezni azonban nagy hiba lenne.

Ha kell, írd le azt, amit leszűrtél az elmélkedésből, és aztán ezt szem előtt tartva készítsd el az idei terveidet.

Írj naplót!

2/5 Írj naplót!

A kezdeti lelkesedés gyorsan elinal, de könnyebb megtartani az inspirációt, ha naplót vezetsz.

Ez nem csak rendszeresebbé teszi a napjaidat, de arra is sarkall, hogy legalább egyszer minden nap ülj le, és gondold át, mit tettél a céljaid megvalósításáért.

A naplóba leírhatod a motivációidat is, amiket visszaolvasva segíthetsz magadnak túllépni a nehezebb pillanatokon, ugyanakkor felfedezheted a hibáidat is, tisztábban láthatod, mi az, ami hátráltat, és mi az, amin még változtatnod kell.

Pozitív gondolatok

3/5 Pozitív gondolatok

Banálisnak tűnhet, mégis nagyon fontos, hogy pozitívan állj a kihívásokhoz.

Az akadályokban lásd a kihívást, a helyzetet, ahol bizonyíthatsz, és örülj az elért sikereidnek.

Ha például fogyni szeretnél, és a kitűzött 5 kiló helyett az adott határidőre csak 3-at fogytál, holott mindent megtettél, akkor légy büszke magadra, és örülj annak a 3 kilónak.

A sikereket amúgy sem kilóra mérik, a változás pedig nem pontosan kiszámíthatóan jön el, de ha hiszel benne, és teszel is érte, akkor el fog jönni.

Addig pedig élvezd az oda vezető kis lépéseket.

Ha szeretnél valamit, akkor csináld

4/5 Ha szeretnél valamit, akkor csináld

A tervezés persze fontos, de ne ez legyen a tett halála.

Ha valamit szeretnél, akkor tedd is meg, cselekedj rögtön, és ne halogasd a lépéseket, mert könnyen egy újabb szilveszter éjszakán találhatod magadat, amikor már megint azon morfondírozol, vajon mi tartott vissza ebben az évben.

Légy bátor, légy merész, és néha kockáztass egy kicsit.

A legrosszabb, ami történhet, hogy kiderül, nem ez a te utad, de akkor legalább még időben áttérhetsz egy másikra, és nem vesztegeted az idődet álmodozással egy olyan lépésről, ami nem is hozná el a vágyott eredményt.

Magadért csináld

5/5 Magadért csináld

Vannak, akik szerint minden alkalommal, amikor olyan döntést hozol, amitől változást hozol az életedben, érdemes fél évig gyakorolni azt, mielőtt másoknak is elmondanád.

Így biztos lehetsz benne, hogy valóban önmagadért teszed azt, amit teszel, és nem pedig mások kedvéért, ugyanakkor a kihívásokkal is magadnak kell szembenézned.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kérhetsz tanácsot, ha sportolni kezdesz, keress nyugodtan edzőt, ha életmódot váltanál, akkor egy dietetikust, de a szűkebb környezetednek lehet, hogy érdemesebb csak az eredményről beszámolni.

Ha tudod, hogy valaki támogatni fog, akkor őt beavathatod, de ne feledd, hogy sokan irigyek és negatívak, így az ő attitűdjükkel érdemesebb akkor szembenézni, amikor már elég magabiztos vagy a sikereidnek köszönhetően.