5 idézet, amitől instant önbizalomra teszel szert

Írta: ,

Ha magas önbizalommal bírsz, akkor kevésbé fog érdekelni vagy földhöz vágni mások véleménye, mert tisztában vagy a saját értékeiddel és hibáiddal. Nagyobb eséllyel éred el a céljaidat és leszel boldog, arról nem is beszélve, hogy sokkal vonzóbbá is tesz majd. De miként érheted el, hogy az önbecsülésed rendben legyen? Nos, ma hoztunk neked öt olyan idézetet, amik garantáltan elgondolkodtatnak és új lendületet adnak majd.

Ne állj saját magad útjába! Kép forrása: unsplash

1/5 Ne állj saját magad útjába!

„Az egyetlen dolog, amely megakadályoz abban, hogy elérd minden célodat, az Te vagy.”

Flash - A Villám c. film

Ez az idézet a Flash című szuper sorozatban hangzott el. Azóta kicsit közhelyessé vált, de ez mit sem von el az igazságerejéből. Amikor kitűzöl magad elé egy célt, akkor annak megvalósulásáért kizárólag te vagy a felelős - nem az anyukád, nem a testvéred és nem is a barátaid. Ennek egyértelműen az önbizalom áll a hátterében, hiszen ezen áll vagy bukik az elégedettséged, ergo a boldogságod is.

A megerősítés mindig kell Kép forrása: unsplash

2/5 A megerősítés mindig kell

„Akkor is kell a megerősítés, ha tökéletesen tisztában vagy a céloddal.”

Oravecz Nóra

Támogató közeg nélkül nehéz önbizalmat építeni. Fontos, hogy kellő biztatást kapj a szeretteidtől, ugyanis hiába vagy te teljesen tisztában azzal, hogy mivé is szeretnél válni, ha a környezetedtől csak az elutasítást kapod.

Ha feltárod előttük a céljaidat és bátorítást nyersz, az kicsit olyan, mintha szárnyakat kaptál volna és nem kell megmásznod a hegyet.

Az önbizalom szépít Kép forrása: freepik.com

3/5 Az önbizalom szépít

„A magabiztosság az összes létező közül a leggyönyörűbb tulajdonság.”

Sabrina Carpenter

Egy magabiztos nőnél nincs is szebb a világon! Mindennek persze akkor van varázsa, ha egészséges szerénységgel és önkritikával is tud párosulni, ellenkező esetben könnyen átléphet nagyképűségbe. A magabiztosság nők esetében sokszor csak a részleteken múlik: egy elismerő szó, egy szépen beszárított haj vagy épp egy magassarkú cipő képes átlendíteni a szürkeség falán a boldog magabiztosság mezejére.

Határaink túllépése Kép forrása: unsplash

4/5 Határaink túllépése

„Ha bízunk önmagunkban, és magunkra hagyatkozunk, túlléphetjük a határainkat.”

Emery Lord

Sokan azért nem mernek tenni az álmaikért, mert túl macerás, vagy mert hosszú évekbe telhet a megvalósítása. Pedig, ha végre elhiszed, hogy képes vagy rá és megtudod csinálni, tartson bármeddig, legyen bármilyen hosszú is az út, szinte biztos, hogy kilépsz a komfortzónádból és az is biztos, hogy hamar legyőzöd majd a saját félelmeidet.

Boldogság Kép forrása: unsplash

5/5 Boldogság

„Az önbecsülésed határozza meg a boldogságod szintjét.”

Brian Tracy

Tudtad, hogy azok az emberek, akiknek az önbecsülése rendben van, sokkal boldogabbak? Azzal, hogy valaki tisztában van az értékeivel, a hibáival, saját magával, egy egészen új szintre emelkedik.

A legfontosabb kapcsolat az életben a saját magunkkal való, ha pedig tiszteljük és szeretjük magunkat, akkor mágnesként tudunk bevonzani új embereket és új csodákat az életünkbe.