5 idézet, amitől instant önbizalomra teszel szert

Gerber Petra
Írta: ,

Ha magas önbizalommal bírsz, akkor kevésbé fog érdekelni vagy földhöz vágni mások véleménye, mert tisztában vagy a saját értékeiddel és hibáiddal. Nagyobb eséllyel éred el a céljaidat és leszel boldog, arról nem is beszélve, hogy sokkal vonzóbbá is tesz majd. De miként érheted el, hogy az önbecsülésed rendben legyen? Nos, ma hoztunk neked öt olyan idézetet, amik garantáltan elgondolkodtatnak és új lendületet adnak majd.

Ne állj saját magad útjába! Kép forrása: unsplash

„Az egyetlen dolog, amely megakadályoz abban, hogy elérd minden célodat, az Te vagy.”

Flash - A Villám c. film

Ez az idézet a Flash című szuper sorozatban hangzott el. Azóta kicsit közhelyessé vált, de ez mit sem von el az igazságerejéből. Amikor kitűzöl magad elé egy célt, akkor annak megvalósulásáért kizárólag te vagy a felelős - nem az anyukád, nem a testvéred és nem is a barátaid. Ennek egyértelműen az önbizalom áll a hátterében, hiszen ezen áll vagy bukik az elégedettséged, ergo a boldogságod is.

A megerősítés mindig kell Kép forrása: unsplash

„Akkor is kell a megerősítés, ha tökéletesen tisztában vagy a céloddal.”

Oravecz Nóra

Támogató közeg nélkül nehéz önbizalmat építeni. Fontos, hogy kellő biztatást kapj a szeretteidtől, ugyanis hiába vagy te teljesen tisztában azzal, hogy mivé is szeretnél válni, ha a környezetedtől csak az elutasítást kapod.

Ha feltárod előttük a céljaidat és bátorítást nyersz, az kicsit olyan, mintha szárnyakat kaptál volna és nem kell megmásznod a hegyet.