5 hasznos tanács, hogy végre a saját lábadra állj

Berényi Nóri
Írta: ,
5 hasznos tanács, hogy végre a saját lábadra állj

Felbecsülhetetlen érzés az anyagi függetlenség, amikor már nem szorulsz rá más támogatására. Rögösebb út, mert egyszerűbb becsengetni a szülőkhöz egy kis fizetés kiegészítésért, de hidd el ezek a szűkös évek a te javadra válnak majd. Addig is segítünk az önállósodásban.

Tartsd magad az elveidhez Kép forrása: raen.com

Vagyis, ha elhatároztad, hogy többé nem kérsz a szüleidtől pénzt, akkor tartsd is ehhez magad! Könnyű kijelenteni, hogy soha többé nem kérsz senkitől semmit, de a gyakorlatban ezt nehezebb teljesíteni, mint gondolnád. Viszont azért nem lehetetlen, egyszerűen csak elhatározás kérdése.

Például, ha hónap végén meglátod álmaid cipőjét, amire csak akkor lenne pénzed, ha egy hétig kizárólag levegővel táplálkoznál, akkor ne az legyen az első, hogy hívod a rokonságot, hogy ki szeretne téged meglepni egy gyönyörű cipővel, hanem várd meg a következő fizetésedet és mérlegelj, hogy valóban szükséged van e rá.

Nincs mese, spórolnod kell! Kép forrása: shesaid.com

Ez a kemény valóság! Sajnos a szárnybontogató évek nem a Chanel kosztümökről szólnak, hanem arról, hogy a számláidat ki tudd fizetni.

Ez viszont ne vegye el a kedved az élettől, mert maga Coco Chanel is jó pár nehéz év után jutott el odáig, hogy ő legyen a divatvilág egyik legnagyobb alakja. Sokkal jobb érzés, mikor látod, hogy a kemény erőfeszítéseidnek idővel meg lesz a gyümölcse és te magad érted el azt az anyagi színvonalat, amiről álmodtál.

Ehhez viszont az szükségeltetik, hogy redukáld a felesleges kiadásaid számát. Igenis nézd meg, hogy mire költesz, figyeld az akciókat és kizárólag azokat a ruhákat vedd meg, amibe beleszeretsz. Rengeteg jó second hand bolt van már hazánkban is, ahol csupa egyedi darabokkal találkozhatsz és persze az áruk is megfizethető.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv