5 gyerekkori szokás, amiről felnőttként sem kell lemondanod!

Póta Szilvia
Írta: ,

Ebben a komoly feladatokkal és felelősséggel teli világban hajlamosak vagyunk megfeledkezni gyermeki énünkről. Felnőttként elkezdjük azt gondolni, hogy a játék a „mi korunkban” már nem helyénvaló, és bizonyos tevékenységekhez már „túl öregek” vagyunk. Sajnos legtöbbször többet foglalkozunk azzal, hogy mit gondolhatnak rólunk mások, ahelyett, hogy a saját vágyainkra koncentrálnánk. Pedig számtalan olyan nagyszerű gyermekkori elfoglaltság létezik, mely idősebb korodban is hasznodra válhat, segíthet megfeledkezni a munkáról, javíthatja a hangulatodat, és fejlesztheti kreativitásodat!

Semmi ciki nincs abban, ha felnőttként jegyet veszel a moziban egy gyerekeknek készült animációs filmre, vagy egy hosszú fárasztó munkahét után hétvégén Disney-maratont tartasz otthon. Ezek a mesék egyrészt segítenek javítani a hangulatodat, azáltal, hogy felidézik a gyermekkorodat, másrészt felnőttként is számtalan tanulsággal szolgálhatnak számodra. Sőt!

Kedvenc meséid teljesen más megvilágítást kaphatnak, ha érett fejjel nézed meg ismét őket. Emellett az elmúlt években számtalan olyan animációs film került mozivászonra, melyek kifejezetten az idősebbeket célozták meg mögöttes mondanivalójukkal.

Ilyen volt például a Kis herceg, vagy az Agymanók is, melyekben a pazar látványvilág, és a szórakoztató karakterek mögött fontos üzenetek bújtak meg az érzelmekről, és a felnőtté válásáról.

Vannak, akik abba a tévhitbe ringatják magukat, hogy a tanulás kizárólag a gyerekek, vagy a fiatalok kiváltsága. Valójában azonban sosincs késő ahhoz, hogy fejlesszük önmagunkat, és megvalósítsuk álmainkat!

A mai állandóan változó, technológia vezérelte világban elengedhetetlen, hogy naprakész legyél a legújabb trendeket illetően, éppen ezért folyamatosan képezned kell magadat, ha nem akarsz lemaradni a versenyben!

A tanulás sosem elvesztegetett idő, mert nem csak a karrieredet lendítheti előre, de a látókörödet is szélesítheti. Az új ismereteknek köszönhetően műveltebbnek, és tájékozottabbnak fogsz tűnni beszélgetőpartnereid szemében, így könnyebben köthetsz majd új barátságokat, illetve üzleti kapcsolatokat.