5 gyerekkori szokás, amiről felnőttként sem kell lemondanod!

Írta: ,

Ebben a komoly feladatokkal és felelősséggel teli világban hajlamosak vagyunk megfeledkezni gyermeki énünkről. Felnőttként elkezdjük azt gondolni, hogy a játék a „mi korunkban” már nem helyénvaló, és bizonyos tevékenységekhez már „túl öregek” vagyunk. Sajnos legtöbbször többet foglalkozunk azzal, hogy mit gondolhatnak rólunk mások, ahelyett, hogy a saját vágyainkra koncentrálnánk. Pedig számtalan olyan nagyszerű gyermekkori elfoglaltság létezik, mely idősebb korodban is hasznodra válhat, segíthet megfeledkezni a munkáról, javíthatja a hangulatodat, és fejlesztheti kreativitásodat!

1/5 Mesenézés

Semmi ciki nincs abban, ha felnőttként jegyet veszel a moziban egy gyerekeknek készült animációs filmre, vagy egy hosszú fárasztó munkahét után hétvégén Disney-maratont tartasz otthon. Ezek a mesék egyrészt segítenek javítani a hangulatodat, azáltal, hogy felidézik a gyermekkorodat, másrészt felnőttként is számtalan tanulsággal szolgálhatnak számodra. Sőt!

Kedvenc meséid teljesen más megvilágítást kaphatnak, ha érett fejjel nézed meg ismét őket. Emellett az elmúlt években számtalan olyan animációs film került mozivászonra, melyek kifejezetten az idősebbeket célozták meg mögöttes mondanivalójukkal.

Ilyen volt például a Kis herceg, vagy az Agymanók is, melyekben a pazar látványvilág, és a szórakoztató karakterek mögött fontos üzenetek bújtak meg az érzelmekről, és a felnőtté válásáról.

2/5 Tanulás

Vannak, akik abba a tévhitbe ringatják magukat, hogy a tanulás kizárólag a gyerekek, vagy a fiatalok kiváltsága. Valójában azonban sosincs késő ahhoz, hogy fejlesszük önmagunkat, és megvalósítsuk álmainkat!

A mai állandóan változó, technológia vezérelte világban elengedhetetlen, hogy naprakész legyél a legújabb trendeket illetően, éppen ezért folyamatosan képezned kell magadat, ha nem akarsz lemaradni a versenyben!

A tanulás sosem elvesztegetett idő, mert nem csak a karrieredet lendítheti előre, de a látókörödet is szélesítheti. Az új ismereteknek köszönhetően műveltebbnek, és tájékozottabbnak fogsz tűnni beszélgetőpartnereid szemében, így könnyebben köthetsz majd új barátságokat, illetve üzleti kapcsolatokat.

3/5 Társasjátékozás

A különböző társasjátékok mindig is többet nyújtottak egyszerű szórakozásnál.

Ezeknek a játékoknak köszönhetően elmélyíthetjük kapcsolatainkat, fejleszthetjük képességeinket, illetve logikai érzékünket, és edzésben tarthatjuk az agyunkat.

A Monopolitól kezdve, a Cluedón át, egészen az Activity-ig manapság számtalan féle társasjáték létezik, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Ha tehát hétvégén nincs kedvetek kimozdulni a barátaiddal, rendezzetek egy egész estés társas-partit! Meglátod, ez sokkal hasznosabb, és szórakoztatóbb elfoglaltság, mint egész este a tévé előtt ücsörögni!

4/5 Színezés

A felnőtt színező könyvek hihetetlen népszerűségre tettek szert az elmúlt években.

Ennek oka, hogy a színezés, mint alkotótevékenység egyrészt lehetőséget teremt az önkifejezésre, másrészt megfigyelések szerint csökkenti a stresszt és enyhíti a szorongást.

A színező könyvek segítségével azok is kiélhetik művészi énjüket, akiket esetleg kevesebb rajztehetséggel áldott meg a sors.

A vonalak adottak neked csak meg kell töltened őket élettel!

Trambulinozás Kép forrása: RVAS/depositphotos.com

5/5 Trambulinozás

A trambulin használatának számtalan pozitív hatása lehet egészségünkre nézve, így gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kiváló mozgási lehetőséget biztosít.

Ez a tevékenység szórakoztató alternatívája lehet a futásnak, emellett kifejezetten ajánlott azok számára, akik szeretnék fejleszteni az izmaikat, ugyanakkor közben meg akarják kímélni az ízületeiket is.

Többek között javíthatja egyensúlyérzékünket, illetve az állóképességünket, serkentheti vérkeringésünket, és hozzájárulhat a szív és érrendszeri betegségek megelőzéséhez is.