5 gyakori kifogás, ami visszahúz a mindennapokban - hogyan számolj le velük?

Stumpf Bea
Írta: ,

A mindennapokban sajnos hajlamosak vagyunk kifogások mögé takarózni, főleg olyan szituációkban, amikor valamihez nincs kedvünk, egy projektbe nem merünk belevágni vagy épp csak nem érezzük hozzá a késztetést. Nem könnyű ezeken a saját magunk által kreált akadályokon átlendülni, de ha sikerül, a mindennapok sokkal könnyebbek és gördülékenyebbek lesznek. Lássuk a leggyakoribb kifogásokat és a hatékony ellenszerüket!

“Nem állok rá készen” Kép forrása: styledsnapshots.com

Segítünk: Az életben soha nem fogod úgy érezni, hogy száz százalékosan készen állsz valamire. Főleg így van ez az “élet nagy dolgaival”, azaz a családalapítással, a házassággal, a gyerekvállalással vagy egy munkahelyváltással.

Alapvetően úgy vagyunk beprogramozva, hogy ha beállt a rend, egy bizonyos rutin, amit követni tudunk, akkor ahhoz tartjuk magunkat, ezzel persze nincs is semmi baj, de azért a változásra is szükség van, ez tart minket mozgásban.

Tipp: Ha úgy érzed, hogy valamire nem állsz készen, ne stresszeld magad vele, egyszerűen csak mérlegelj, hozd meg a döntést és lépj, a többivel ne foglalkozz!

“Nem vagyok elég jó” Kép forrása: extrapetite.com

Mindenki életében vannak hullámvölgyek, amikor nem úgy jön ki a lépés, amikor egy negatív spirálba kerül vagy amikor nem elégedett önmagával az ember.

Előfordul mindenkivel, ezért fontos, hogy ilyen helyzetekben tudatosítsd magadban, hogy nem vagy egyedül, ez csak egyátmeneti állapot, amin bizonyos időközönként mindenki átmegy.

Ha meghallod a belső hangot, ami visszatart, akkor próbálj meg másra figyelni, összpontosíts a pozitív tulajdonságaidra és meríts önbizalmat valami olyasmiből, amit szeretsz, hiszen nincsenek lehetetlenek!