5 fontos dolog, amit minden 25 éves nőnek hallania kell(et volna)

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 fontos dolog, amit minden 25 éves nőnek hallania kell(et volna)

Kép forrása: unsplash

Ha a közeljövőben múltál el 25 éves, biztos, hogy a barátaid már viccelődtek veled a korod miatt. "Gratulálok, most már közelebb vagy a 30-hoz, mint a 20-hoz" - írják a Facebookos üzenőfaladra, te pedig nevetsz, hiszen tudod, hogy az még arrébb van. Vagy mégsem?

A húszas éveid közepén valahogy nincs univerzális norma arra, hogy a korosztályodat mi jellemzi. Egyesek már évek óta dolgoznak, mások még suliba járnak. Van, aki épp új városba költözik a pasijával, és van, aki szinte minden hétvégén bulizik, hogy kiheverjen egy régi szakítást. Lehet, hogy vidám és elégedett vagy az életeddel, de az is megeshet, hogy folyton a változást keresed. Lehetsz elkeseredett, hogy nem ott tartasz, ahol anno tervezted, és motivált is, mert sokkal többet elértél. Ha körbe tekintesz a korosztályodon, láthatod, hogy nincs egyetlen szabályszerűség, amit mindenkire fel lehetne húzni, szemben a tinikorotokkal, amikor egyértelmű volt, hogy mindenki tanul és készül a nagybetűs életre. Most már élitek az életet, de senki sem ugyanazon az úton halad. Mindegy, hogy a fentiek közül melyik csoportba tartozol, mert az alábbi öt dolgot, egyszerűen muszáj hallanod!

A 25.életév egy valódi mérföldkő, az emberek pedig ezeket a pontokat mindig a változással azonosítják (vagy a krízishelyzetekkel).

Könnyen lehet, hogy a születésnapod uán késztetést érzel arra, hogy alakíts az életeden.

Úgy érzed, nem haladtál előre a terveiddel, ezért másik városba akarsz költözni, vagy kitalálod, hogy új területen szerzel diplomát. Szuper dolog, ha vannak új ötleteid, de sose csináld őket azért, mert úgy érzed, 25 évesen muszáj változtatnod az életeden.

Ne érezd a kényszert az átalakításra, hiszen csak akkor tudsz tényleg pozitív irányba fejlődni, ha azt őszintén teszed!

A reményteli tervek nagyon hasznosak, és fontos, hogy mindig higgy abban, hogy az élet rengeteg izgalmat tartogat számodra. Ez ugyanis óriási mozgatórugó tud lenni az egyetemi évek alatt, amikor új munkát kapsz, vagy amikor véget ér egy párkapcsolatod.

Ezzel magasan tartod az elvárásaidat, fejlődsz, és képes lehetsz valóra váltani az céljaidat.

De ugyanakkor sajnos akár tetszik, akár nem, az élet nem fog úgy menni, ahogy te tiniként megálmodtad. Bizony lesz olyan, hogy a rossz férfibe szeretsz bele, és arra is lesz példa, hogy az áhított munkát nem kapod meg.

Az élet kiszámíthatatlan, és még a legalaposabb tervezés mellett sem halad úgy, ahogy szeretnénk. Ez viszont sosem azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltál!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!