5 elvárás, amitől meg kell szabadulnod

Stumpf Bea
Írta: ,

Akár bevallod magadnak, akár nem, elvásárok szerint élsz, ahogy mindenki más. Elképzeled, hogy szerinted hogyan kellene működnie a világnak, elvárod, hogy a párkapcsolatod olyan legyen, amit megálmodtál magadnak és még sorolhatnánk. Nem baj, ha vannak terveid, álmaid és elképzeléseid az életedről, az elvásárok azonban sokszor tönkreteszik azt, amit már megszereztél. Miattuk nem tudsz örülni a jónak, és elrontják a hangulatod. Lássuk, melyek azok az elvárások, amiktől meg kell szabadulnod!

Ahogy a barátaid elvárnak tőled bizonyos dolgokat, úgy te is elvárásokat támasztasz feléjük. Ez valahol így normális, bár lehet, hogy manapság túl sok elvárással érkezünk egy munkahelyre, egy kapcsolatba vagy úgy általában a mindennapokba.

Szuper lenne, ha a környezeted úgy látna téged, ahogyan te szeretnéd, de sajnos ezt az elvárást el kell engedned.

Nem várhatod el ugyanis, hogy mindent úgy lássanak, ahogy te, mindig mindenben támogassanak és mindig megértsenek.

Hiszen mire is jók a barátok, ha nem arra, hogy néha visszatereljenek arra az útra, amiről letértél és néha tükröt mutassanak neked még akkor is, ha éppen egyáltalán nem kérted őket erre?

Felesleges elvárni az emberektől, hogy ugyanúgy gondolkodjanak a világról, ahogy te szemléled azt, hiszen ettől csak bosszankodni fogsz és csalódást okozol magadnak.

Engedd el azt a szokást, hogy megpróbálod meggyőzni a környezeted a saját igazadról, illetve arról, hogy miért lenne jobb, ha úgy élnék az életüket, ahogy te magad.

Ideje beismerned, hogy nem tudhatod mások teljes sztoriját, nem ismerhetsz minden háttérben mozgó tényezőt, így a döntéseiket sem kérdőjelezheted meg vagy hánytorgathatod fel később, ha esetleg nem a legjobb utat választották.

Hagyd, hogy mindenki a maga döntései szerint éljen, ha szükséges, adj tanácsot, de ne ítélkezz!