5 elmélkedős, meditációs gyakorlat, ami fejleszti az önértékelésed

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Általánosan elfogadott, hogy minden fejben dől el – de legalábbis ott kezdődik. Hidd el, érdemes megszívlelned ezt az elvet, hiszen teljesen megváltoztathatja a hozzáállásodat és a kedvedet. Próbáld ki az alábbi elmélkedős, meditációs gyakorlatokat, és élvezd a pozitív hozadékait!

Sokan indítják pesszimistán a napjukat: zúgolódnak, hogy már megint dolgozni kell menni, majd bekapcsolják a tévét, rádiót, ahol meghallgatják a legborzasztóbb eseményeket az elmúlt napokból. Te is ezt a menetrendet követed? Akkor ne csodálkozz, hogy felkelni sincs kedved, és hogy semmi energiád  pozitívan állni az előtted álló kihívásokhoz!

Próbáld ki inkább ezt:

Még az ágyban fekve sorolj fel legalább 10 dolgot, amiért érdemes felkelned, sőt szerencsés vagy, hogy felkelhetsz! (Hajnalban megcsodálhatod a napfelkeltét, érdekes emberekkel fogsz találkozni, sokakkal ellentétben neked van munkád stb.) Híradó helyett kapcsold be a kedvenc zenéidet és reggelire egyél valami finomságot!

És zárd is jól Kép forrása: prettify.ch

Nem elég jól kezdeni a napot, legalább ennyire fontos megfelelően lezárni. Erre sajnos szintén jellemző a negatív hozzáállás.

Sokkal inkább a rossz dolgokra, bosszantó eseményekre koncentrálunk, pedig azok csak akkor teszik tönkre az életünket, ha hagyjuk. Te is képes vagy heteket rágódni egy-egy kellemetlenségen? Esetleg egyből belevágsz a panaszkodásba, amikor a barátod végre hazaér, és hozzád hasonlóan hullafáradt?

Próbáld ki inkább ezt:

Mielőtt felhúzod magadat valamint, gondold végig, az milyen hatással van az életedre! Valóban megváltoztatja a jövődet (jelenleg úgy tűnik, rossz irányba), vagy csak apró bosszúság egy átlagos hétköznapon? Vajon öt év múlva is emlékezni fogsz rá? Mindig a problémához mérten pazarold az energiáidat; ha valamin nem érdemes mérgelődni, akkor azt minél előbb el kell engedned.