5 élethelyzet, amikor azt hiszed, mindennek vége: pedig igazából ezek valami kezdetét jelentik

Írta: ,

Vannak olyan alkalmak az életünkben, amikor semmi sem akar sikerülni, és kezdjük úgy érezni, hogy szépen lassan minden összeomlik körülöttünk. Nem látjuk a kiutat, és el sem tudjuk képzelni, hogy az adott szituáció valaha is megoldódjon, azt pedig pláne nem, hogy csak egy rossz emlék legyen a sok közül. Pedig valójában az alábbi öt nehéz időszakban nem véget ér valami, hanem sokkal inkább egy új, csodálatos dolog veszi kezdetét - csak még nem tudsz róla!

1/5 Amikor az a srác, akit őszintén szerettél, összetörte a szíved

… te pedig úgy érezted, mostantól nincs értelme semminek. Akkor úgy tűnt, ezen a csalódáson sosem fogsz továbblépni, nem tudtad elképzelni, hogy valaha is együtt legyél valaki mással, és szörnyen rosszul esett az is, hogy ennyi időt elvesztegettél valamiért, ami végül csak fájdalmat okozott.

Aztán néhány hónap érzelmi hullámvasút, bezárkózás és baráti találkozó után itt vagy, jól vagy, és túlélted az időszakot. Az igazság ugyanis az, hogy bár a szakítás megviseli a lelket, sokszor egy rejtett áldás is egyben.

Oka van annak, hogy bizonyos embereknek búcsút kell intened, hiszen helyet kell adnod azoknak, akiknek tényleg ott kell lenniük az életedben.

Az a szakítás, amikor akkor a világ végének tűnt, igazából egy újabb lépés volt a boldogságod felé.

2/5 Amikor felhagytál minden eddigi terveddel

… hogy belevágj abba, amit igazán szerettél volna csinálni. Például eredetileg a művészetek világa érdekelt, de a szüleid folyton azt hajtogatták, hogy ebből nem lehet megélni, és végül egészen más irányba tereltek el.

Aztán egyik nap felkeltél, és felhagytál mindennel, amit addig csináltál, hogy végre az álmaidnak élj.

Ilyenkor az első lelkesedés után ráébredsz, hogy az élet cseppet sem olyan egyszerű, mint a mesékben; hogy tényleg nehéz valóra váltani az álmokat, és az utad tele van bukással, csalódással és újratervezéssel. Az élet ilyen.

A körülmények változnak, te magad is változol, ahogy a barátaid és a családtagjaid is.

Ezért nem szabad sosem megijedni attól, ha valamit újra kell gondolnod, hiszen sok esetben így kerülsz oda, ahol épp lenned kell.

3/5 Amikor elvesztettél egy barátot, mert egyszerűen kinőttétek egymást

Noha borzasztóan nehéz elfogadni egy barát eltávolodását, pláne akkor, ha gyerekkorotok óta ismertétek egymást, sajnos az életnek ez is velejárója. Van, hogy egyes emberekkel már nem tudod annyira szorosan tartani a kapcsolatot, mint évekkel ezelőtt, és valaki, akivel egykor napi szinten beszéltetek, mára már csak egy távoli ismerőssé avanzsál át.

Van, hogy a sűrű életmód, egy másik városba költözés miatt kerülsz távol az egykori legjobb barátnődtől, de az is előfordul, hogy ő változik meg annyira, hogy többé már nem tudtok barátok maradni.

Néha évekbe telik, mire valaki kimutatja a valódi személyiségét, épp ezért kell elfogadnod, hogy néha a barátságok is elhalványulnak. Ugyanakkor ez erősebbé tesz, és segít abban, hogy értékeld azokat az embereket, akik tényleg kitartanak melletted.

4/5 Amikor nem kaptad meg azt a munkát, amire annyira, de annyira vágytál

Igen, az elutasítás nagyon fájdalmas, és egy ilyen esetben könnyű magadat hibáztatni: úgy érzed, nem vagy elég tehetséges, okos és különleges, ez pedig az önbecsülésedet is elkezdi leépíteni.

A helyzet viszont az, hogy bármennyire is nehéz elfogadni, ez a munkalehetőség egyszerűen nem neked volt megteremtve.

Az univerzum nem ezt tervezi számodra, de te ezt nem láttad, így egy ilyen fájdalmas élethelyzettel kényszerít téged arra, hogy változtass.

Noha most még nem érted, ennek mi értelme volt, de hidd el, idővel, ahogy sikerül új munkahelyet találnod, rájössz, hogy nem is történhetett volna jobb dolog annál, hogy akkor elküldtek téged.

5/5 Amikor az összes barátod elkezdett megházasodni, gyerekeket vállalni és építkezni

… míg te otthon ültél egy doboz jégkrémmel a kezedben, és a harmadik epizódot indítottad el a kedvenc sorozatodból.

Nagyon nehéz azt látni, hogy körülötted mindenki elkezdi élni az életét, míg te régóta szingli vagy, és egyre boldogtalanabb.

Valójában viszont ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy le lennél maradva. Ezeket a mérföldköveket elérni ugyanis időbe telik, és nincs két ember, aki ugyanazt az utat ugyanannyi idő alatt járná be.

Rengeteg türelemre van szükséged, de ha erre képes vagy, idővel azon kapod magad, hogy minden álmod teljesül, és a várakozás miatt jobban is értékeled őket, mint ha egyszerűen az öledbe hullottak volna.