5 élethelyzet, amikor azt hiszed, mindennek vége: pedig igazából ezek valami kezdetét jelentik

Szirák Viki
Írta: ,

Vannak olyan alkalmak az életünkben, amikor semmi sem akar sikerülni, és kezdjük úgy érezni, hogy szépen lassan minden összeomlik körülöttünk. Nem látjuk a kiutat, és el sem tudjuk képzelni, hogy az adott szituáció valaha is megoldódjon, azt pedig pláne nem, hogy csak egy rossz emlék legyen a sok közül. Pedig valójában az alábbi öt nehéz időszakban nem véget ér valami, hanem sokkal inkább egy új, csodálatos dolog veszi kezdetét - csak még nem tudsz róla!

… te pedig úgy érezted, mostantól nincs értelme semminek. Akkor úgy tűnt, ezen a csalódáson sosem fogsz továbblépni, nem tudtad elképzelni, hogy valaha is együtt legyél valaki mással, és szörnyen rosszul esett az is, hogy ennyi időt elvesztegettél valamiért, ami végül csak fájdalmat okozott.

Aztán néhány hónap érzelmi hullámvasút, bezárkózás és baráti találkozó után itt vagy, jól vagy, és túlélted az időszakot. Az igazság ugyanis az, hogy bár a szakítás megviseli a lelket, sokszor egy rejtett áldás is egyben.

Oka van annak, hogy bizonyos embereknek búcsút kell intened, hiszen helyet kell adnod azoknak, akiknek tényleg ott kell lenniük az életedben.

Az a szakítás, amikor akkor a világ végének tűnt, igazából egy újabb lépés volt a boldogságod felé.

… hogy belevágj abba, amit igazán szerettél volna csinálni. Például eredetileg a művészetek világa érdekelt, de a szüleid folyton azt hajtogatták, hogy ebből nem lehet megélni, és végül egészen más irányba tereltek el.

Aztán egyik nap felkeltél, és felhagytál mindennel, amit addig csináltál, hogy végre az álmaidnak élj.

Ilyenkor az első lelkesedés után ráébredsz, hogy az élet cseppet sem olyan egyszerű, mint a mesékben; hogy tényleg nehéz valóra váltani az álmokat, és az utad tele van bukással, csalódással és újratervezéssel. Az élet ilyen.

A körülmények változnak, te magad is változol, ahogy a barátaid és a családtagjaid is.

Ezért nem szabad sosem megijedni attól, ha valamit újra kell gondolnod, hiszen sok esetben így kerülsz oda, ahol épp lenned kell.