5 dolog, amit akár ma is elkezdhetsz, hogy rendezettebb legyen az életed

Zabolai Margit
Írta: ,

Sokan próbálnak rendszerezettebbek lenni, betartani a határidőket, egészségesebb életet élni, de úgy tűnik, valaki egyszerűen nem erre született. Pedig a titok, hogy apró lépésekben kezdj, és ne akarj mindent egy csapásra megváltoztatni. A kis dolgok is nagy sikerekhez vezethetnek!

Heti menü Kép forrása: closetcooking.com

Készíts tervet arról, hogy mit szeretnél a héten enni, és arról is, hogy mihez van szükséged ezekhez, így felkészülten indulhatsz vásárolni.

Gondold végig, hogy mit mikor készítesz el, és azt is, milyen sokoldalúan tudod felhasználni a dolgokat. Ha például megsütsz egy egész csirkét, az napokon keresztül az ebéded alapja lehet: kerülhet salátába, szendvicsbe, tortillába…

Ha tudod, hogy mit miért vásárolsz meg, sokkal kevesebbet költesz, nem kell kidobálnod a maradékokat, és tudatosabban is táplálkozhatsz.

Nézd át a konyhaszekrényt! Kép forrása: thisoldhouse.com

Ha már úgyis a bevásárlást tervezed, nézd át, mi van a konyhaszekrényedben, és dobd ki, aminek lejárt a szavatossága, a megmaradt tartós élelmiszert pedig rendezd el úgy, hogy könnyen áttekinthető legyen!

Az is lehet, hogy ihletet kapsz a menü összeállításához, de biztos, hogy sok helyet felszabadítasz, és rendezettebbnek fogod érezni a konyhádat.

A következő napokban majd jöhet a fürdőszoba, neszesszered, a gardrób – a lényeg, hogy megvalósítható lépésekben, de következetesen haladj!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv