5 dolog, amivel azonnal fel kell hagynod, ha boldog akarsz lenni

Póta Szilvia
Írta: ,

Az emberek hajlamosak a körülményeket hibáztatni a boldogtalanságukért. A barátaikat, a munkájukat, vagy éppen a családjukat okolják, miközben az áhított célok eléréséhez sok esetben éppen saját magukon, pontosabban a gondolkodásukon kellene változtatniuk! Ha számodra is gondot okoz, hogy élvezd az élet egyszerű örömeit, és gyakran kerít hatalmába a depresszió, érdemes jobban megvizsgálnod az érzéseidet, és leszámolnod a negatív beidegződésekkel!

Hasonlítgatás

Lássuk be, legtöbbször túl sokat foglalkozunk más emberek életével, illetve véleményével. Olyanokéval is, akikhez egyébként semmi közünk nincs. Az ember társas lény, ennél fogva természetes, hogy szeretnénk megfelelni a közösség elvárásainak, és mások sikereihez, tulajdonságaihoz mérjük saját érdemeinket. Nem mindegy azonban, hogy milyen céllal tesszük ezt, illetve milyen mentális folyamatokat indít el bennünk.

A sikeres példaképek inspirálóan hathatnak rád, tanulásra, fejlődésre ösztönözhetnek. Ha azonban mások sikereit a saját kudarcodként éled meg, úgy az hosszú távon boldogtalansághoz és elégedetlenséghez vezethet. Ne felejtsd el tehát emlékeztetni magad a saját értékeidre, és ne hagyd, hogy az irigység tönkre tegye az örömödet!

Túl sok munka

Manapság nagyon vékony a határvonal a kemény munka és a munkamánia között. A helyzetet csak tovább nehezíti, hogy az összes függőség közül ez az egyik legnehezebben legyőzhető szenvedélybetegség, hiszen egy olyan kultúrában élünk, mely előszeretettel jutalmazza a munkamániás viselkedést.

Hajlamosak vagyunk tehát több időt az irodában lenni, mint amennyit feltétlenül kellene, és közben megfeledkezünk az egészséges munka-magánélet egyensúlyról. Nem érdemes azonban mindent feláldoznod a munka oltárán, később ugyanis megbánod majd, hogy elvesztegetted azt az értékes időt, amelyet a családoddal vagy a barátaiddal is tölthettél volna.