5 dolog, amit tudnod kell a kineziológiáról

Írta: ,

Az élet állandó mozgás, változás, a még gyorsabban változó környezethez való folyamatos alkalmazkodás. Ahol a mozgás megakad, ott az egyensúly is felborul, ezt pedig különböző testi-lelki reakciók követik. Hogy pontosan mit jelent ez a hétköznapokban, és hogyan segít ebben a kineziológia, cikkünkből megtudhatod!

Felismerés, elhatározás Kép forrása: tumblr, threedot

1/5 Felismerés, elhatározás

Előfordul, hogy megbetegszel, és a hagyományos kezelésnél többre van szükséged.

Ha önbizalomhiányod, beilleszkedési problémáid, párkapcsolati konfliktusaid vannak, szorongás, szexuális problémák, teherbeesési nehézségek, szülőkkel való konfliktusok nyomasztanak, esetleg pajzsmirigyprobléma, cukorbetegség, hiperaktivitás vagy pánikbetegség tüneteit kezeled, minél hamarabb gyűjts bátorságot, hogy bemenj az ajtón, amelyik kinyílik előtted.

A kineziológia sokat segíthet a felismerésben és az elengedésben, de mindenekelőtt az elhatározásnak kell megszületnie benned.

Mi is az a kineziológia? Kép forrása: mymodernmet.com

2/5 Mi is az a kineziológia?

A kineziológia egy holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, mely szervezetünk normál energiaáramlásának visszaállítását célozza, méghozzá a korábban említett elakadások, blokkok feltárásával és megszüntetésével. 

A kezelés – vagy „oldás” – izomteszteléssel kezdődik. Nincs szükség szavakra ahhoz, hogy elmondd, mi az egyensúlyvesztésed lelki oka, hiszen sejtjeid minden információt elraktároznak a múltból, és ezzel a módszerrel azok az információk is kideríthetőek, amikre tudatosan már nem emlékszel.

A pozitív ingerek erősítik, míg a negatív ingerek gyengítik a tested, amely érezhető izomreakciókkal jár, ez pedig segít feltárni a régi traumákat. Miután kiderült, mi is okozza a zavart, az egyensúly helyreállítására korrekciókat hajt végre a testeden a kineziológus.

Kiszabadulni a múltból Kép forrása: flickr, Ryan Kenny

3/5 Kiszabadulni a múltból

Néha nem könnyű a felismerés, hogy a betegségeidért és a döntéseidért te magad vagy a felelős. A múltban rögzült viselkedésminták a jelenben is kihatnak a gondolkodásodra és a problémamegoldó képességedre.

Ha felismered a múlt és a jelen játékát, akkor tudatosabban hozhatsz meg döntéseket, és napról napra tudatosabb életet élhetsz.

Egy kineziológiai kezelésen segítséget kaphatsz ennek felismeréséhez és az új szemlélet kialakításához is.

4/5 Szabad választás

Biztosan érezted már azt, hogy a jelenben egy régi sérelem miatt megakadsz, vagy konfliktusba kerülsz valakivel.

Az oldás során olyan gyakorlatokat végeztek, amelyek segítenek a régi hiedelemrendszerből való kiszakadásban és a múltbéli minták elengedésében, hiszen ezek már nem szolgálnak itt a jelenben.

A problémát nem a múlt szemüvegén keresztül fogod látni, lazulnak az érzelmi gátjaid, és a jelenben tudsz majd reagálni.

Minden oldás alkalmával egyre közelebb kerülhetsz önmagadhoz.

Túl korán, túl későn Kép forrása: andredefreitas.com

5/5 Túl korán, túl későn

A kineziológia alkalmas stresszoldásra, félelmek kezelésére, de eredményes a tanulási nehézségek leküzdésében is.

A változásra való reagálás függ az életkortól – minél régebb óta őrzöd a problémát, annál több lépcsőfokból áll a fejlődési folyamat.

Természetesen a személyiséged típusa is befolyásolja, mennyire vagy nyitott és rugalmas a régi, mélyen őrizgetett sérelmeid elengedésére.

A biztos módszer a javulásra a rendszeresség és a megerősítés, akárcsak a tanulásnál is.