5 dolog, amit tudnod kell a kineziológiáról

Fodor Veronika
Írta: ,

Az élet állandó mozgás, változás, a még gyorsabban változó környezethez való folyamatos alkalmazkodás. Ahol a mozgás megakad, ott az egyensúly is felborul, ezt pedig különböző testi-lelki reakciók követik. Hogy pontosan mit jelent ez a hétköznapokban, és hogyan segít ebben a kineziológia, cikkünkből megtudhatod!

Felismerés, elhatározás Kép forrása: tumblr, threedot

Előfordul, hogy megbetegszel, és a hagyományos kezelésnél többre van szükséged.

Ha önbizalomhiányod, beilleszkedési problémáid, párkapcsolati konfliktusaid vannak, szorongás, szexuális problémák, teherbeesési nehézségek, szülőkkel való konfliktusok nyomasztanak, esetleg pajzsmirigyprobléma, cukorbetegség, hiperaktivitás vagy pánikbetegség tüneteit kezeled, minél hamarabb gyűjts bátorságot, hogy bemenj az ajtón, amelyik kinyílik előtted.

A kineziológia sokat segíthet a felismerésben és az elengedésben, de mindenekelőtt az elhatározásnak kell megszületnie benned.

Mi is az a kineziológia? Kép forrása: mymodernmet.com

A kineziológia egy holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, mely szervezetünk normál energiaáramlásának visszaállítását célozza, méghozzá a korábban említett elakadások, blokkok feltárásával és megszüntetésével. 

A kezelés – vagy „oldás” – izomteszteléssel kezdődik. Nincs szükség szavakra ahhoz, hogy elmondd, mi az egyensúlyvesztésed lelki oka, hiszen sejtjeid minden információt elraktároznak a múltból, és ezzel a módszerrel azok az információk is kideríthetőek, amikre tudatosan már nem emlékszel.

A pozitív ingerek erősítik, míg a negatív ingerek gyengítik a tested, amely érezhető izomreakciókkal jár, ez pedig segít feltárni a régi traumákat. Miután kiderült, mi is okozza a zavart, az egyensúly helyreállítására korrekciókat hajt végre a testeden a kineziológus.