5 dolog, amit soha ne csinálj a Facebookon

Sándor Alexandra
Írta: ,

Mindig nyitva hagyod a közösségi oldalt egy dugi böngészőablakban, és ha nem vagy képnél, máris előbányászod a telefonodat? Amikor már a fél életed a Facebookon éled, érdemes odafigyelned a következő bakikra.

Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

Ha eszedbe jut bármilyen szempontból valaki máshoz hasonlítani saját magad, valószínűleg pozitív visszaigazolásra szomjazol, tehát önbizalomhiányod van.

Ebben az állapotban sajnos eleve nagyobb a valószínűsége, hogy olyan impulzusokra akadsz, amelyek csak megerősítik a mostani álláspontodat.

A Facebook sajnos páratlan lehetőséget biztosít arra, hogy bárkinek a külsejéről vagy a sikereiről másodpercek alatt értesülj, így gyorsan mélyre süllyedhetsz az önsajnálatban.


Lesz még rosszabb? 7 passzív-agresszív magatartásforma a közösségi médiában


Persze, annak sincs jó vége, ha a következtetésed szerint mindenkinél szebb és okosabb vagy

A lényeg, hogy az összehasonlításból semmiféleképpen sem jössz ki „győztesen”. Akkor meg minek egyáltalán vesződni vele?

Ne tölts rajta órákat!

Szinte mindenkinek van olyan rokona, barátja vagy ismerőse, akivel jóformán csak a Facebookon keresztül szokott kommunikálni.

A virtuális tér egyik legnagyobb előnye, hogy áthidalja a földrajzi távolságot – ám ettől sajnos még messze nem ér ugyanannyit a kétfajta közlési mód.

Ha minden áldott nap órákat töltesz a közösségi oldalon, fontosabb és értékesebb tevékenységektől veszed el az időt, ami nagy luxus.

Az eltérő igények miatt természetesen nem lehet meghatározni egy általánosságban egészségesnek mondható intervallumot, de az biztos, hogy a három-négy óra akkor is túlkapást jelent, ha a valamilyen formában a munkádhoz is használod a Facebookot.