5 dolog, amit soha többé nem kéne számolnod az életedben

Szirák Viki
Írta: ,
5 dolog, amit soha többé nem kéne számolnod az életedben

Kép forrása: olly18/depositphotos.com

Vannak dolgok, amiket akaratlanul is folyton számon tartunk, de ha jobban belegondolunk, nem sok örömet hoznak az életünkbe. Épp ezért eljött az ideje, hogy összegyűjtsük, melyek azok a dolgok, amiket soha többé nem kellene számolgatnod!

A ráncaidat és ősz hajszálaidat Kép forrása: unsplash

Amikor 20 éves vagy, azt gondolod, te sosem fogsz megöregedni. Neked nem lesznek ősz hajszálaid, sem ráncaid, hiszen ez egyszerűen nem történhet meg veled. Aztán telik az idő, dolgozol, a kapcsolatodra koncentrálsz, családod lesz, és amikor évekkel később belenézel a tükörbe, ott vannak.

A kis szarkalábak a szemeid körül, az az idegesítő ránc az arcod bal oldalán; és innentől kezdve nem tudod nem észrevenni őket. Számon tartod az ősz hajszálaidat, és azt, hogy hol jelenik meg újabb ránc, holott semmit sem tehetsz ellene.

Épp ezért kellene elengedned a dolgot, és számolás helyett észrevenni, hogy mit jelentenek ezek igazából. Az a ránc a szád és a szemed környékén azt mutatja, hogy milyen sokat mosolyogtál és nevettél, mert olyan sokszor voltál boldog. Egyes ráncok a homlokodon azt mutatják meg, hogy neked is volt nehéz időszak az életedben, de itt vagy, és legyőzted. Hidd el, ezekkel együtt is csodálatos vagy!

A barátokat, akik már megházasodtak Kép forrása: unsplash

Ha még szingli vagy, nem tudod nem észrevenni, hogy a környezetedben milyen sokan házasodnak meg és vállalnak gyereket. Ilyenkor pedig ugyancsak nem tudsz nem arra gondolni, hogy ők mind megelőztek téged, míg te azt sem tudod, mihez fogsz kezdeni az életeddel jövő héten.

Azonban emiatt nagy kár lenne szomorkodni! Hiszen a világon több milliárd ember él, és nincs kettő olyan, aki ugyanazt az életutat járná be. Mindenkinek más időben, mást kell átélnie, és az, hogy hány barátod házasodott már meg, a tiédet egyáltalán nem befolyásolja.

Ez a te részedről nem kínos, és egyáltalán nem rontottad el az életed, hiszen előbb-utóbb minden megtörténik, aminek meg kell!

Felesleges ezt számon tartanod!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv