5 dolog, amit mi nők mindig túlagyalunk

Írta: ,

Egyértelmű, hogy mi nők, képesek vagyunk a legegyszerűbb dolgokat is túlagyalni és megbonyolítani. De mégis mi szükségünk erre? Nem lenne egyszerűbb az élet, ha mi is lazábban vennénk mindent? A válasz nyilván "igen", de nő legyen a talpán, aki erre képes.

Az öltözködés Kép forrása: refinery29.com

1/5 Az öltözködés

Akár tetszik, akár nem, ez örökre a női nem átka lesz. Mert, ha ruhákról van szó, akkor nem létezik az „elég” szó. Megfogadhatjuk magunknak, hogy ezentúl tudatosan fogunk élni és nem vesszük meg a századik pár cipőnket, ami persze egyszer sem lesz a lábunkon, de teljesen felesleges, mivel úgyis elcsábulunk.

Arról nem is beszélve, hogy mennyi fejfájást okoz maga a gondolat, ha valahol megjelenésünk van. Legyen szó randiról, munkáról, családi összejövetelről, a szett kiválasztása mindig sok energiánkat felemészti.

És valljuk be, néha túl is gondoljuk ezt az egész öltözködés dolgot. Persze nagyon szép látvány, ha egy nő tud öltözködni, de nem biztos, hogy minden reggelt a gardrób szétbombázásával kell indítani. (Bár senkit nem ítélünk el emiatt.)

Az első randi Kép forrása: indiaearl.com

2/5 Az első randi

Na ez az, amit a nők 99%-a nem tud nem túlgondolni. Az hagyján, hogy a tökéletes randi szett kiválasztásával elmegy egy egész nap, de még ott van a rengeteg egyéb tényező, ami bekavarhat a képbe.

Például az, hogy miként végződhet az este. Lehet, hogy számtalan végkifejletet megálmodtál már magadnak, de garantáljuk, hogy a valóság biztosan nem fog egyezni az elképzeltekkel.

Általában, amire nagyon ráfeszülünk, izgulunk miatta, az végül egy nagyon laza dologként szokott elsülni. Nyilván a gondolatainkat nem tudjuk folyamatos kontroll alatt tartani, de mindenképpen törekedni kell rá.

A „mikor keres” kérdéskör Kép forrása: pinterest.com

3/5 A „mikor keres” kérdéskör

Ismerős a szituáció, amikor egy pasival minden a helyén van, jól sikerült a randitok, nagyjából egy hullámhosszon vagytok, viszont valamiért mégsem sieti el az ezt követő üzenet megírását. És ekkor beindul a női agy.

Első körben riasztani kell az összes barátnőt, akik persze a legkülönfélébb tanácsokkal látják el az amúgy sem nyugodt barátnőjüket és ezzel a lendülettel meg is indul a kombinálás.

Aztán mikor már eldőlt, hogy biztos semmit nem akar a pasi tőle, akkor érkezik egy váratlan üzenet, naná, hogy a kiszemelt férfitól. A legjobb, ha próbálod lazán felfogni a dolgot.

Mert igen, az is benne van a pakliban, hogy nem fog keresni, de, ha érezted kettőtök között a szikrát, akkor teljesen felesleges a „mikor” kérdésen aggódnod.

„Úristen, mit írjak neki?” Kép forrása: therealchristinalee.com

4/5 „Úristen, mit írjak neki?”

Oké lányok, akkor most mindenki tegye fel a kezét, aki már valaha is megkérdezte a barátnőjét, hogy egy adott mondat elmehet e az álompasinak.

Valahogy ez a megfelelési kényszer a legtöbb nőben benne van, mivel mindenki szeretne a legjobb színben feltűnni a másik előtt, viszont nem érdemes órákig gondolkozni egy válasz megírásán, mivel úgyis az lesz a legjobb és legönazonosabb, ami először eszedbe jut.

Amíg ezekkel a kis játszmákkal vagy elfoglalva, addig nem adsz lehetőséget arra, hogy valaki igazán megismerjen.

A női test Kép forrása: jessannkirby.com

5/5 A női test

Természetes, ha szeretnéd a legjobbat kihozni magadból és mi is erre bíztatunk, de fontos, hogy ne menjen rá az egész életed a tökéletesség hajszolására.

Mi nők, sokkal kritikusabban látjuk magunkat, mint a férfiak és nem bírjuk megemészteni, ha meglátunk az utcán egy nálunk vékonyabb nőt.

Míg talán másokkal vagy elfoglalva, addig pont nem használod ki a saját adottságaidat. Sokkal fontosabb, hogy kívül-belül jól érezd magad, hiszen csak így tudod átadni a világnak a „jól vagyok” életérzést.