5 dolog, amit meg kell csinálnod januárban

Stumpf Bea
Írta: ,
5 dolog, amit meg kell csinálnod januárban

Lehet, hogy az újévi fogadalmak elcsépeltek, de abban biztosak vagyunk, hogy a január elseje az a nap, amikor kicsit átgondolod az elmúlt éved és elkezded tervezgetni a következőt – hogy tudnád jobban csinálni, mit kellene elérned és legfőképpen hogyan. Ezzel a kis listával szeretnénk egy kicsit inspirálni, hogy milyen kihívásokat tűzz ki magad elé az év első hónapjában, amit aztán egész 2016-ban folytathatsz!

Emlékbefőtt Kép forrása: dwellinginhappiness.com

Jó érzés, amikor év végén nem csak fejben tudod összegyűjteni azt a sok jó dolgot, ami történt veled, hanem erre valami emlékeztet is. Fogadd meg, hogy ebben az évben készítesz egy személyes gyűjtőhelyet azoknak a pillanatoknak, amik igazán emlékezetesek voltak.

Tehát, ha szuper napod volt, összefutottál egy régi ismerőssel, elkapott valami nagyon jó érzés, buliztatok egy nagyot vagy elértél valamit, amire már régóta vágysz, írd le egy cetlire és dobd be egy kis üvegbe, amit tetszés szerint dekorálhatsz is. 

Tipp: Tedd ki a lakás egy olyan pontjára, ahol sokszor látod, mert egyrészt így biztosan nem felejted el, hogy mindig újabb és újabb emlékekkel töltsd fel, másrészt pedig minden alkalommal, amikor meglátod, jó érzés fog majd eltölteni!

Nyerj időt!

Amivel a legjobban kell gazdálkodnod a 2016-os évben (is), az valószínűleg az időd lesz, ezért fogadd meg, hogy néhány új rutin bevezetésével az újévben spórolsz magadnak belőle egy kicsit. Kezdetnek tölts minden nap néhány perccel kevesebb időt a közösségi oldalakon – elég, ha csak naponta egyszer-kétszer csekkolod őket, főleg a holtidőkben, amikor mással amúgy sem tudnál foglalkozni (pl. a villamosra várva vagy egy hosszabb út során).

Egy másik jó trükk, hogy időt nyerj, ha elkezdesz néhány dologra nemet mondani. Készíts listát a feladataidról, priorizálj, és ennek megfelelően ne vállalj be mindent, ami szembe jön veled az utcán. Ha egy kicsit jobban kontrollálod a dolgokat, és azzal foglalkozol, amivel érdemes, akkor te is jobban fogod magad érezni!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!