5 dolog, amit az introvertált emberek üzennek neked

Sándor Alexandra
Írta: ,

Az „introvertált” szó hallatán rejtélyes embergyűlölőket képzelsz magad elé, akik sötét szobában kuksolnak ahelyett, hogy megvitatnák veled a mindennapi történéseket? Tévedsz, és most helyre tesszük a témával kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. 

„Mi is szeretünk jót bulizni.”

Befelé forduló embertársaidról még véletlenül se feltételezd, hogy alapjáraton búval béleltek lennének.

Ők is szeretik jól érezni magukat, és összejöveteleken is szívesen részt vesznek – csak még fontosabb számukra, hogy olyanokkal legyenek körülvéve, akikkel egyébként is zökkenőmentesen kijönnek.


Tovább is van: 6 dolog, amit az introvertált csajoktól tanulhatsz


Az üres csevegés és a túl nagy társaság azonban hamar kifárasztja őket: egyszerűen úgy érzik, „túl sok”, ami történik, így hamar elegük lesz belőle.

De ezt sem szabad félreértened: nem azért nem diskurálnak veled az időjárásról, mert utálnak téged, hanem azért, mert furcsa nekik az a fajta korlát, amit az ilyen típusú kommunikáció a felek közé ékel.

Ha nem érted, miről van szó, képzeld csak el, milyen esetleg dolog ezután témát váltani valami bensőségesebbre… Na, ugye!

„Nem vagyunk antiszociálisak.”

Az „antiszoc” szó jelentése éppúgy megkopott a túlzott köznyelvi használat miatt, mint a „depi”-é.

Az introvertáltak egyáltalán nem embergyűlölők, s a társasággal sincs bajuk, ahogy azt már az imént is írtuk.

Inkább az jellemző rájuk, hogy szeretik megválogatni, kivel teremtenek és tartanak fenn kapcsolatot.

Ha te másfajta beállítottságú vagy, meglepő lehet számodra, hogy a befelé forduló emberek hiába utasítják vissza tízszer a meghívásodat, attól még várják a tizenegyedik próbálkozásodat – hátha akkor olyan lesz a többi vendég, akivel jól elvannak.

Azért sem tanácsos egyébként antiszociálisnak bélyegezni az introvertáltakat, mert akkor tudattalanul is úgy viszonyulsz hozzájuk, hogy kivívod az ellenszenvüket a viselkedéseddel.

És ebből mit érzékelsz? Hogy a gyakorlat igazolja az elméletedet.