5 dolog, amit a kreatív emberek másképp csinálnak

Kerekes Vivien
Írta: ,

Sokan gondolják úgy, hogy a kreativitás egy adottság, ami vagy megvan valakiben, vagy nincs. Azt viszont tudnod kell, hogy ez még csak meg sem közelíti a valóságot! Ez a "szuperképesség" ott rejtőzik mindenkiben, legyél akármennyire logikus gondolkodású, vagy igazi álmodozó. Ha kíváncsi vagy, hogyan hozhatod elő magadból, mindenképpen olvass tovább: akad ugyanis néhány dolog, amit a kreatív emberek másképp csinálnak, és neked is hasznodra válhat még.

Inkább az inspiráció találja meg őket! Nem próbálják meg magukra erőltetni a munkát (ez alatt pedig a festést, írást, vagy táncot értsd, ne a hétköznapi melódat), mert tudják, hogy a legjobb ötleteket nem lehet parancsra megteremteni.

Ettől függetlenül nyitottak a világra: látnak is, nem csak néznek, és nem szorítják időkeretbe az alkotást. Arról nem is beszélve, hogy bármiben észreveszik a szépséget. Sokszor egy hétköznapi falevél vagy a napsugár képes inspirálni őket, mindezt azért, mert más szemmel tekintenek rá.

A kreatív emberek bátran vágnak bele új dolgokba, még akkor is, ha az nem garantálja a sikereket. A szokatlan, komfortzónán kívüli események ugyanis felnyithatnak olyan ajtókat, amelyek létezéséről még csak nem is tudtak, és ezáltal új "világokba" pillanthatnak be.

Ez pedig együtt jár azzal, hogy nem félnek a kudarctól. Hiszen mi a kihívás abban, ha minden elsőre sikerül? Sőt, pontosan tudják, hogy a hibák nem visszarántják őket, hanem ellenkezőleg; így tudnak csak igazán fejlődni, és közelíteni a céljuk felé.