5 barátság, aminek jobb, ha véget vetsz – Nem lesz kár értük

Zabolai Margit
Írta: ,

Az igaz barátságokat nagyra értékeljük, és ez így is van rendjén. Vannak azonban olyan kapcsolatok, amelyeket a barátság címkéjével takargatunk, pedig semmi jót nem adnak nekünk. Bármilyen nehéz is, ezeket jobb, ha felfüggeszted, mielőtt teljesen kizsigerelnek.

Egy igaz barát segít, hogy két lábbal a földön maradj, de ha minden sikeredet, eredményedet megkérdőjelezi a másik, ha rögtön hibát talál abban, amit csináltál, vagy megpróbálja megmagyarázni, hogy miért nem olyan nagy dolog, amit elértél, ahelyett, hogy veled örülne, akkor könnyen lehet, hogy a féltékenység áll a háttérben.

Próbáljatok meg beszélni erről, hiszen lehet, hogy a barátodat bántja valami, és emiatt viselkedik úgy, ahogy, de ha nem próbál változtatni ezen, vagy nem látod, hogy a megoldásra törekedne, akkor érdemesebb elvágni ezt a köteléket.

Hasonló a féltékeny típushoz, azzal a különbséggel, hogy elébe megy a dolgoknak, és igyekszik meg is akadályozni, hogy bármiféle sikert elérhess.

Egy igaz barát segít, hogy beilleszkedj egy új társaságba, szorít a karrieredet és a magánéletedet illetően, az elnyomó fél viszont igyekszik minden területen dominálni, és nem hagyja, hogy te kerülj a középpontba, amíg ő is ott van.

Sokféle kapcsolat létezik, és lehet, hogy egy kis egészséges versengés nektek belefér, de ne feledd: ha átléptek egy határt, ez a barátság egyikőtöknek sem fog jót tenni majd.