5 apró dolog, amit már reggel megtehetsz, hogy sikeres legyen a napod

Zabolai Margit
Írta: ,

Beütöd a lábad az ágy sarkába, kiborul a kávé, nincs törülköző a zuhanyzóban – vannak olyan reggelek, amikor már ébredés után érzed, hogy jobb lenne visszafeküdni, mert ebből a napból már úgysem lesz semmi. Az alábbi dolgokat azonban a korai órákban is megteheted azért, hogy megfordítsd a szerencsédet, és egész nap jó kedvű és produktív legyél.

Ismerős, ahogy még csukott szemmel lövöd le az ébresztőt, ülsz fel az ágyban, és ücsörögsz a szélén még két percig, teljesen magadba roskadva? Azért, hogy jobban induljon a nap, már akkor is tehetsz, amikor még tényleg fel sem keltél: még csukott szemmel nyújtózkodj egy jól esőt az ágyban!

Emeld meg az egyik kezed, nyújtóztasd ki az ujjaidat, majd a kezedet, a csuklódat, végül az egész karodat. Ismételd meg a másik karoddal, majd ugyanígy nyújtóztasd ki az egyik és a másik lábadat is, végül a hátad és a nyakad nyújtóztatása közben ülj fel az ágyban.

Ha így teszel, hamarabb beindul a vérkeringés, a tagjaidba és az agyadba ismét frissítő oxigén jut, és kipihentebbnek fogod érezni magadat, amikor felülsz, ez pedig sokkal jobb hangulatra kapcsolja a tested.

A San Francisco State University kutatása bebizonyította, hogy ha a jó emlékekre koncentrálunk, az életünket sokkal tartalmasabbnak fogjuk érezni.

Éppen ezért azt javasolják, hogy tarts az ágyad mellett egy tollat és egy jegyzetfüzetet, és minden reggel szánj két percet arra, hogy írj valami jó dolgot az előző napról.

Ez lehet valami nagy dolog, de bármilyen apróság is, ami számodra kedves volt: mosolygós volt a pultos lány a kávézóban, születésnapja volt egy kollégádnak, vagy megkaptál egy projektet, amire régóta vágysz.

Ha arra készteted az agyad, hogy keressen valami jót az előző napban, akkor sokkal bizakodóbban fog tekinteni az előtte álló napra is.