5 dolog, amit minden 40 feletti nőnek érdemes észben tartania

Szőke Angéla
Írta: ,

Idén lettem negyvenéves, ahogy több barátnőm is. Egyesek számára ez a kerek szám az elkerülhetetlen öregedést jelenti, míg mások ünnepelve tekintenek vissza életük leélt első felére és arra, hogy eddig mit értek el. Akárhogy is érzünk ezzel a korral kapcsolatban, arra remek alkalom, hogy újraértelmezzük életcéljainkat és változtassunk azon, amin kell.

Felejtsd el az öregedést – ez a kor előnyökkel, sőt, bizonyos szabadsággal is jár, és az alábbi lista megmutatja, milyen berögződéseket érdemes elengedned és mikre kell odafigyelned.

1. Már nem kell magyarázkodnod

Fiatalon az önbizalomhiány és a környezeti nyomások miatt sokszor voltunk kénytelenek döntéseinket szégyellni, és szokásunkká vált szabadkozni miattuk. Nos, negyven felett nyugodtan érezhetjük úgy, hogy a korunk feljogosít minket arra, hogy ezt ne tegyük többé. 

Ennyi idős korára már minden nő tudja, mi jó neki, mi jó a családjának és senkinek nem tartozik magyarázattal ezeket illetően. Itt az ideje fittyet hányni arra, mások mit gondolnak rólad.

2. Öltözz úgy, ahogy neked tetszik

Mindannyian emlékszünk arra az időre, amikor a magazinokat bújtuk, illetve az aktuális sztárok frizuráját és sminkjét másoltuk. Ennyi idősen viszont már minden nőnek van kialakult, saját stílusa, így nem érdemes a trendeket követnie. A szekrényedben legyenek időtlen alapdarabok és olyan kedvenc ruhák, amik kifejezik a személyiséged. Ekkorra már tényleg csak azt érdemes viselned, amiben jól érzed magad. Én például elhagytam a tűsarkú cipőket, mert már nem fontos számomra, hogy pár centivel magasabbnak tűnjek, hanem inkább az, hogy ne fájjon a lábam estére.

3. Hanyagold a közösségi médiát

Huszonévesen én is hajlamos voltam rá, hogy precízen megfogalmazott kommentekben vitatkozzak online akár politikáról, környezetvédelemről, vagy zenéről. Ma már csak nevetek ezen, hogy ilyen meddő dolgokra pazaroltam az időmet. Egy negyvenes nőnek már túl kell lennie azon, hogy kommentháborúkat vívjon a közösségi média platformjain. Ha egy ismerősöddel van nézeteltérésed, akkor azt személyesen illik intézni, ha pedig idegenekkel, akkor az meg kit érdekel? Ebben a korban már csak ismerősökkel való kapcsolattartásra és információszerzésre használd a közösségi oldalakat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba