5 lényeges dolog, amire csak a 40-es éveimben jöttem rá

Irimiás Alíz
Írta: ,

A nők számára a negyedik X többnyire félelmetes – itt már elkerülhetetlenül szembe kell nézned azzal a kegyetlen ténnyel, hogy neked is a B oldal serceg, és hogy sokkal inkább tartanak érett nőnek, mint bolondos csitrinek. A fájdalmas szembesülés után azonban érdemes nemcsak számot vetni azzal, hogy hol tartasz, de számba venni azt is, hogy mennyi mindenre jöttél rá, és mi mindent tanultál meg az elmúlt 40 év alatt.

Bocsáss meg, és fogadd el a múltad

A múltunkat nem tudjuk megváltoztatni, nincs lehetőségünk a hibáinkat kijavítani, és a másoknak okozott bosszúságot helyrehozni. Választhatsz, hogy belesüppedsz az önsajnálatba, szomorúságba, gyászba, és addig dagonyázol benne, amíg már nyakig ér és nem kapsz levegőt, vagy elengeded a súlyt. Persze most azt gondolod, hogy könnyű prédikálni, de ha nem bocsátasz meg magadnak és másoknak, soha nem fogod a saját életedet élni.

Csak úgy léphetsz tovább, ha meghozod a döntést, és amint lerakod a terhet, az életed kivirul.

Kép forrása: lofilolo/depositphotos.com

Légy nyitott!

Ne kényelmesedj el túlzottan! Az élet változások sorozata, és jobb, ha nem szoksz meg mindent azonnal, mert meglepetések sorozata érhet. A változás nem ellenség – bár néha úgy érezzük, – de nélküle nincs fejlődés és megújulás. A nyitottság és az új helyzethez való alkalmazkodás képessége a miénk, és ha kellően nyitott vagy, képes leszel pozitív energiaként felfogni a fordulatot az életedben. Gyakran az adott körülmények között nem látunk rá pontosan a szituációra, de később visszatekintve általában beigazolódik a változás szükségszerűsége.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba