4 tipp, hogy örökre megváltoztasd az életed

Írta: ,

Ez is egy jól hangzó reklámszövegnek tűnik, ugye? Pedig nem az, hiszen ezt a négy apró tanácsot megfogadva végre elindulhatsz azon az úton, ami jobbá teszi az egész életedet, és téged is. Kezdd kicsiben, aztán figyeld a változásokat – élvezni fogod!

Figyelj, mit mondasz! Kép forrása: junebugweddings.com

1/4 Figyelj, mit mondasz!

A szavaidnak ereje van.

Lehet, hogy nem akarsz bántani senkit, lehet, hogy jók a szándékaid, de sajnos amit már egyszer kimondtál, azt soha nem fogod tudni visszaszívni.

Próbálj meg odafigyelni arra, milyen szavakat használsz, és hogyan beszélsz a másikkal – ha azt veszed észre, hogy nem tetszene, ha veled bánnának így, azonnal válts hangnemet!

Írj le bármit! Kép forrása: bloglovin.com

2/4 Írj le bármit!

Ha papírra veted a dolgaidat, sokkal könnyebben átláthatóvá válnak – mondjuk, ha egy nagy munkahelyváltáson gondolkozol, próbáld meg felírni a mellette/ellene érvpárokat, és rögtön meglátod, melyiket kell választanod… na persze nem azért, mert pozitívra jött ki a játék, hanem azért, mert az írás közben te már régen tudod, hogy mit szeretnél, csak nem mered bevallani magadnak.

Ugyanígy bármire ráhúzható, hogy ha leírod vele kapcsolatban a gondolataidat, jobban tudod követni, mi történik – aztán úgy is szívedből döntesz, de legalább az írás megmarad.

Gondolj a jövődre! Kép forrása: stocksy.com

3/4 Gondolj a jövődre!

Muszáj gondolnod a jövőre, mert jöhet az életedben olyan időszak, amikor nagyobb összegű pénzre lesz szükséged, vagy egy ideig nem tudsz dolgozni majd.

Vezess egy megtakarítási számlát, köss lakáskasszát vagy életbiztosítást, gazdálkodj a nyugdíjra, és soha ne engedd, hogy mások rávegyenek, hogy ne így csináld.

Jól fog jönni még az a plusz pénz, amikor a gyerekszobát akarjátok berendezni!

Ne emészd magad a problémákon! Kép forrása: mybrainsick.com

4/4 Ne emészd magad a problémákon!

Ha hajlamos vagy túlaggódni magad, egyáltalán ne tedd – senki nem emlékszik arra, mit mondtál két hete félig becsiccsentve az egyik szórakozóhelyen egy idegennek, főleg nem az az idegen, akinek ezt mondtad.

Próbáld meg lazábban venni a dolgokat, és nem túlaggódni, ha valami butaságot csinálsz – emberek vagyunk, mindenkivel előfordul, így legalább nem unalmas az élet. Kényszerítsd magad arra, hogy ilyenkor kibújj a saját bőrödből, és megvond a vállad minden olyan dologra, ami korábban súlyos szorongást okozott neked.