4 ok arra, hogy több időt tölts egyedül

Nagy Niki
Írta: ,

Általában legtöbbünkre igaz, hogy igyekszünk minél több emberrel körbevenni magunkat, programokat szervezni és élményeket szerezni. Ez egyáltalán nem baj, sőt – az egészséges élet velejárója, hogy legyenek szoros kapcsolataid másokkal. Viszont nem szabad elfelejtened, hogy ugyanilyen fontos az egyedüllét is ahhoz, hogy minden stimmeljen a fejedben, és ne egyen meg élve a stressz egy-egy nap végén.

Az egyedüllét segít újratöltődni Kép forrása: prettywordsplease.com

Biztosan te is érezted már, hogy egy-egy stresszesebb nap után mást sem szeretnél, csak egyedül összegömbölyödni otthon a takaród alatt egy jó meleg teával, és senkihez sem szólni.

Ha ilyen helyzetbe kerülsz, még véletlenül se erőltesd azt a korábban jónak hangzó barátnős programot – mondd le nyugodtan, mert az agyadnak ilyenkor újratöltésre és újraindításra van szüksége. Muszáj feldolgoznia az aznap történteket úgy, hogy közben nem kell semmi másra figyelnie, maximum egy jó könyvre vagy egy izgalmas sorozatrészre, de még talán ez is túl sok.

Vegyél egy naplót magadnak, és írd ki ilyenkor a gondolataidat papírra – hidd el, csodákat művel, másnap pedig újult erővel vetheted bele magad a munkába.

Az egyedüllét kreatívabbá tesz Kép forrása: weheartit.com

Ez valószínűleg nem lep meg annyira, mégis ritkán alkalmazzuk: egyedül sokszor jobban megy a munka, mintha ezerféle olyan dolog venne körül, ami elterelheti a gondolataidat. Ha folyton másokra kell figyelned, miközben koncentrálnod kéne, soha nem fogsz haladni.

Ha megteheted, mert olyan a munkád, fordulj egy kicsit befelé: ha nem tudsz otthonról dolgozni, a munkahelyeden dugd be a füled, hallgass zenét, és koncentrálj csak arra a feladatra, amit el kell végezned.

Így sokkal produktívabb leszel, és a kreativitásod is jobban kibontakozik, mint akkor, amikor a többiek ötpercenként elterelik a figyelmedet egy macskás videóval.