4 ok, amiért az egyedüllét valójában jót tesz neked

Kerekes Vivien
Írta: ,

Mióta szinte mindenkinek ott lapul az okostelefon a kezében, folyamatos kontaktban állhatunk azzal, akivel csak szeretnénk – méghozzá szünet nélkül. Olyannyira hozzászoktunk ehhez, hogy a Pew Research Center felmérései alapján a mobiltulajdonosok 67%-a akkor is rápillant a telefonjára, ha nem is érkezett hívás vagy üzenet, 21%-uk pedig majdnem egész nap elérhető online. Pedig valójában egy kis egyedüllétnek nagyobb előnyei vannak, mint azt gondoltad volna!

Az egyedüllét hírneve Kép forrása: buro247.ru

Feltűnt, hogy az egyedüllétnek milyen negatív hírneve lett az utóbbi időben? Ennek az lehet az oka, hogy sokan a magánnyal kötik össze ezt az állapotot – ami viszont határozottan rosszat tesz az egészségednek.

Pedig valójában az egyedüllét nem merül ki ennyiben, kutatások pedig ezúttal azt bizonyították be, hogy igenis pozitívan hat a testre és a lélekre egyaránt.

Ennek örömére összegyűjtöttünk 4 példát arra, hogy a magaddal eltöltött idő mennyire hasznos lehet számodra!

Segít megpihenni és feltöltődni Kép forrása: ladyrada.com

Ahogy majdnem mindenkit, úgy valószínűleg téged is gyakran leterhel az a rengeteg információ, ami a külvilágból jut el hozzád – és ezt leginkább más emberektől kapod meg. Értekezletek, telefonhívások, bulik, és randevúk; megállás nélkül rohansz egyik feladatból a másikba, miközben igyekszel a lehető legjobb formádat hozni.

Persze, hogy ezek után szükséged van egy kis szünetre! És itt jön képbe az egyedüllét: akár csak egy forró fürdőről, egy kis olvasásról vagy teázásról van szó, a magaddal eltöltött idő segít összegyűjteni a gondolatokat, és feltöltődni azzal az energiával, ami segít kibírni a nap további részét.