4 intő jel, hogy ideje váltanod - ezek utalnak arra, hogy szintet kell lépned az életedben

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem mindig utal egyértelmű jel arra, hogy valamin gyökerestől kell változtatnod az életedben. Míg egy betegség, egy trauma arra késztet mindenkit, hogy alaposan átgondolja az életét, addig akadnak olyan jelek is, amik egyáltalán nem tűnnek kézenfekvőnek, és nem feltétlenül jut eszünkbe róluk az, hogy ideje szintet lépnünk, változtatnunk. Melyek ezek?

Furcsának tűnik ez a pont? Mégis nagyon találó, ha belegondolsz, mit is jelent az, amikor „minden stimmel”. Miközben állandóan erre vágyunk, ezt a boldogságot hajszoljuk, az állóvíz bizony azt is jelenti, hogy régóta nem találkoztál semmilyen nehézséggel. Ez egyrészt megnyugtató, másrészt arra utal, hogy belesüppedtél a hétköznapokban, a rutinokba, semmilyen nehézséget, kihívást nem tartogatsz saját magad számára.

Nem állítjuk, hogy rossz dolog lenne a stabil nyugalom és kiegyensúlyozottság, azonban veszélyes, ha az az ára, hogy cserébe semmilyen kihívás elé nem állítod magadat. Jellemző módon az ilyen időszakok után jön csőstől a baj, aminek spirituális szempontból pont az az oka, hogy felrázzon. Ha minden rendben van körülötted, akkor azt ki kell használnod, és olyasmire fordítanod az idődet, ami hasznodra lesz a későbbiek során.

Nem tettél le semmit az asztalra Kép forrása: DariYad/Depositphotos

Persze ez képletesen értendő, mindannyian teszünk valamit a képzeletbeli asztalra, ki jót, ki rosszat, ki sokat, ki keveset. Azonban mindenki eljut arra a szintre az életében, amikor úgy érzi, hogy egyszerűen nem elég, nem maradandó, amit alkotott.

Nem kell megvárni, hogy ez sorsdöntő esemény legyen, pl. valamilyen betegség! Ha azt érzed, hogy kevés az, amit idáig kihoztál az életedből, hogy ennél sokkal több járna neked, sokkal több minden lakozik benned, mint amit sikerült kibontakoztatnod, az bizony a szintlépés egyértelmű jele.

Ekkor kell jönnie a konkrét célkitűzésnek, az álmaid megvalósításának, vagy csak egyszerűen a tervszövögetésnek, és annak kitalálásának, mit kellene másként csinálnod. Bármennyire is abszurd az ötlet, vágj bele, kezdd el, és csináld meg! Legfeljebb kihúzhatod a listádról, ha kiderül róla, hogy mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezted, de más vesztenivalód nincs.