4 fontos tanács, amit jó lett volna a 20-as éveimben hallani

Kovács Andrea
Írta: ,
4 fontos tanács, amit jó lett volna a 20-as éveimben hallani

Ha most, huszonévesen azt gondolod, hogy nehéz az életed, jobb, ha tudod: ez az az életszakasz, amiben a legtöbb emocionális hullámhegy és hullámvölgy van. A felnőtté érést belül is nehéz átvészelni, megélni, túlélni, plusz mérhetetlen mennyiségű feladat, életprogram, tervezni és tuningolni való van ilyenkor az életünkben, sokkal több, mint idősebb korban. Pályára állás, tanulás, szakítások, esetleg családalapítás, a szülőkkel való megküzdés, harc a megélhetésért, otthonteremtés, a hitelek, és akár mindezek újratervezése, újrakezdése megy folyamatosan, ráadásul egyszerre. Közben pedig szeretnénk élni, bulikra, koncertekre járni, könnyelműnek lenni, megőrülni egy pasiért, utazni, kitalálni saját magunkat szőröstül-bőröstül. Ez egy fantasztikus és egyben nehéz feladat – amit ezzel az 5 tanáccsal azért jelentősen megkönnyíthetsz magadnak.

Megfelelő számú „Na és?” beépítése Kép forrása: unsplash

A leghétköznapibb apróságtól kezdve a legfajsúlyosabb problémákig mindenhol túltoljuk a megfelelési kényszert. Vegyél vissza belőle. Ne akarj mindenkinek megfelelni! Nem lehetsz (teljesen) tökéletes. És a „mindenki” alatt értheted saját magadat is. Lehet, hogy te vagy az, akinek az elvárásaihoz alig tudsz felnőni, aki kíméletlenül ostorozva hajtod magad előre, akinek semmi sem elég jó, semmi sem tökéletes?

Nos, akkor legyen néha a válaszod a „Na és?”! Ne akarj tökéletes lenni. Legyél, aki vagy: Te. De abból a legeslegjobb, aki csak te tudsz lenni! Találd ki magad, és érezd jól magad a bőrödben, becsüld meg a jó tulajdonságaid, és légy hálás értük. Jutalmazd magad, hiszen ki érdemelné meg jobban nálad? Légy jó magadhoz. Megérdemled.

Te vagy a FŐNÖK! Kép forrása: unsplash

Hidd el, hogy jobban tudod. Komolyan.

Az életpályádat, a fontos terveidet illetően ne hagyj beleszólást. Ha érdekel valami, ne hagyd, hogy lebeszéljenek, ne hagyd abba, ne mondj le róla, csak azért, mert bizonytalan vagy magadban. Vedd észre, hogy iszonyú mennyiségű energiát pazarolsz arra, ki mit fog szólni, ha nem úgy öltözöl, ahogy elvárják, ha nem olyan pasival randizol, amit jó szemmel néznek, ha nem olyan szakmát választasz, amit jónak látnak, ha más sportot űzöl, mint ami épp megfelel a közízlésnek.

De hogy az életed célját is úgy válaszd meg, hogy valaki másnak megfeleljen, az elfogadhatatlan! Te vagy az életed középpontja, és ha igazán akarsz valamit, ne hagyd, hogy bárki is eltérítsen. Te vagy az életedben a Big Boss, és kész!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!