4 érv, amitől könnyebb lesz elfogadnod a változásokat az életedben

Berényi Nóri
Írta: ,

Biztosan a te életedben is történt már olyan változás, aminek nem tudtál annyira örülni, és abban az élethelyzetedben eszedbe sem jutott volna pozitívumként tekinteni rá – pedig a változás legtöbbször a javunkat szolgálja. Amikor rossz úton haladsz, akkor ez egyfajta vészjelző, hogy irányt válts, sokan azonban ezt nem hajlandóak észrevenni. Ha megtanulsz örülni a változásnak, akkor idővel ott találod magad, ahol lenned kell!

A változás mint lehetőség Kép forrása: studded-hearts.com

Minden egyes változásban ott rejlik a lehetőség. Lehetőség arra, hogy kimozdulj a megszokottból és végre rálépj a te utadra. A kérdés az, hogy mersz-e lépést tartani a változással, vagy maradsz az aktuális helyzetben, ami a biztonságérzeten kívül nem nyújt már túl sokat. Ha megtanulsz rugalmas lenni életed minden területén, akkor olyan lehetőségek érkeznek majd, amikből csak profitálhatsz. Nehéz erre így tekinteni, ha nem éppen pozitív a változás, de programozd át a gondolataidat, és máris minden megváltozik.

Például, ha elbocsátanak a munkahelyedről, pánik helyett inkább ülj le és gondold át a helyzetet. Persze mondhatod, hogy mi a pozitív abban, ha kirúgtak és nincs miből kifizetni a számlákat, de válts nézőpontot. Minden okkal történik, így az is, ha netalántán elküldenek az adott munkahelyről. Valószínűleg mást szánt neked a sors, valami sokkal jobbat, amire utólag jössz majd rá.

Rájössz, kik az igazán fontos emberek az életedben Kép forrása: eslamoda.com

Amikor negatív változás áll elő az életedben, akkor fontos körbenézned, hogy kik azok az emberek, akik ebben a helyzetben melletted állnak és támogatnak. Ilyenkor jössz rá, hogy kikre számíthatsz igazán.

Persze az is benne van a pakliban, hogy pár emberben csalódnod kell, de talán akkor jobb is, hogy így alakult.

Azokat a barátokat viszont becsüld meg, akik jóban-rosszban kitartanak melletted, mert ők kincsek az életedben.

Fontos, hogy olyan embereket gyűjts magad köré, akik a sikereidnek is legalább annyira örülnek, mint te magad, és nem irigykedve néznek rád.