4 dolog, ami az álmaid útjába áll – gondold újra őket!

Berényi Nóri
Írta: ,

Elgondolkoztál már azon, hogy valójában miért nem sikerült eddig megvalósítanod a régi, nagy álmodat? Vajon tényleg mindig egy külső tényező a felelős az elmulasztott dolgokért? A sok félelem miatt megtanulunk lejjebb adni elvárásainkból és elszalasztjuk az élet nagy lehetőségeit, ezzel gátolva legnagyobb álmaink beteljesülését. De vajon miért tesszük ezt magunkkal?

Amikor győz a kishitűség Kép forrása: visualcookies.com

Ennél rosszabb „méreg” nem is létezhetne az emberiség számára, ugyanis mindent elvesz tőlünk, amire vágyunk. Amikor valaki feladja az álmait, akkor azzal együtt feladja az életét is. Céltalanul bolyong, robottá válik és az élet szépen lassan elsuhan mellette. Pedig gondold végig, hogy mennyi lehetőség van egy emberben! Nem hiába érzel erős kötődést álmaid munkája iránt, nagy valószínűséggel te arra születtél. Viszont, ha azt gondolod, hogy ezt az élet tálcán nyújtja majd át neked, akkor nagyot tévedsz, ugyanis keményen kell harcolnod érte – de ez ne riasszon vissza, hiszen ettől csak még édesebb lesz a siker. Az olyan mondatok, mint a „Nekem úgysem sikerülhet”, „Nem vagyok elég jó” vagy „Majd legközelebb” pedig mind-mind csak menekülés a cselekvés elől. Vedd észre, hogy senki más nem fog helyetted lépni, csak te vagy képes vagy rá! Bárki lehet belőled – a kérdés csak az, vajon ezt elhiszed-e magadról?

Mások álmait éljük meg Kép forrása: cuded.com

Bizony, néha a család és a barátok álmaink legnagyobb gátló tényezői. Tegyük fel például, hogy téged művészi pályára szánt a sors, a szüleid azonban egy nagyon földhöz ragadt munkát képzelnek el hozzád, amiből majd meg tudsz élni és a családodat is el tudod tartani a jövőben.

Mit tehetsz ilyenkor? Vagy kiállsz az álmaidért, megkockáztatva a (remélhetúleg csak ideiglenes) összeveszést, belevágsz a terveid megvalósításába, vagy mész az utasítások szerint és azt az életet éled, amit a családod megálmodott neked. Jobb esetben később újra a neked szánt útra terel a sors, rosszabb esetben pedig elmulasztod a nagy lehetőséget. Nehéz gyerekfejjel okosabbnak és tapasztaltabbnak lennünk, mint a szüleink, de ha valami nagyon erősen motoszkál benned, akkor vedd komolyan és állj ki az álmaidért, még akkor is, ha mindenki szerint őrültség.