4 dolog, ami az álmaid útjába áll – gondold újra őket!

Írta: ,

Elgondolkoztál már azon, hogy valójában miért nem sikerült eddig megvalósítanod a régi, nagy álmodat? Vajon tényleg mindig egy külső tényező a felelős az elmulasztott dolgokért? A sok félelem miatt megtanulunk lejjebb adni elvárásainkból és elszalasztjuk az élet nagy lehetőségeit, ezzel gátolva legnagyobb álmaink beteljesülését. De vajon miért tesszük ezt magunkkal?

Amikor győz a kishitűség Kép forrása: visualcookies.com

1/4 Amikor győz a kishitűség

Ennél rosszabb „méreg” nem is létezhetne az emberiség számára, ugyanis mindent elvesz tőlünk, amire vágyunk. Amikor valaki feladja az álmait, akkor azzal együtt feladja az életét is. Céltalanul bolyong, robottá válik és az élet szépen lassan elsuhan mellette. Pedig gondold végig, hogy mennyi lehetőség van egy emberben! Nem hiába érzel erős kötődést álmaid munkája iránt, nagy valószínűséggel te arra születtél. Viszont, ha azt gondolod, hogy ezt az élet tálcán nyújtja majd át neked, akkor nagyot tévedsz, ugyanis keményen kell harcolnod érte – de ez ne riasszon vissza, hiszen ettől csak még édesebb lesz a siker. Az olyan mondatok, mint a „Nekem úgysem sikerülhet”, „Nem vagyok elég jó” vagy „Majd legközelebb” pedig mind-mind csak menekülés a cselekvés elől. Vedd észre, hogy senki más nem fog helyetted lépni, csak te vagy képes vagy rá! Bárki lehet belőled – a kérdés csak az, vajon ezt elhiszed-e magadról?

Mások álmait éljük meg Kép forrása: cuded.com

2/4 Mások álmait éljük meg

Bizony, néha a család és a barátok álmaink legnagyobb gátló tényezői. Tegyük fel például, hogy téged művészi pályára szánt a sors, a szüleid azonban egy nagyon földhöz ragadt munkát képzelnek el hozzád, amiből majd meg tudsz élni és a családodat is el tudod tartani a jövőben.

Mit tehetsz ilyenkor? Vagy kiállsz az álmaidért, megkockáztatva a (remélhetúleg csak ideiglenes) összeveszést, belevágsz a terveid megvalósításába, vagy mész az utasítások szerint és azt az életet éled, amit a családod megálmodott neked. Jobb esetben később újra a neked szánt útra terel a sors, rosszabb esetben pedig elmulasztod a nagy lehetőséget. Nehéz gyerekfejjel okosabbnak és tapasztaltabbnak lennünk, mint a szüleink, de ha valami nagyon erősen motoszkál benned, akkor vedd komolyan és állj ki az álmaidért, még akkor is, ha mindenki szerint őrültség.

Félelem a csalódástól Kép forrása: wildandfreejewelry.com

3/4 Félelem a csalódástól

Minden cselekedetünkben benne van a hibázás lehetősége, és az is könnyen megeshet, hogy sok rossz döntést hozunk meg életünk során. De ugye te sem akarod nyugdíjas korodban azt kérdezgetni magadtól, hogy mi lett volna, ha…?

Igen, lehet, hogy elbuksz, csalódni fogsz, de aztán felállsz megerősödve, tapasztaltabban és már tudni fogod, hol rontottad el. Ha azonban folyton a csalódástól rettegsz, akkor nem fogod észrevenni a nagy lehetőségeket az életedben.

Ne félj hibázni, mert ezekből tanulhatsz a legtöbbet és legalább elmondhatod, hogy te mindent megtettél azért, hogy elérd az álmaidat.

Megalkuszunk Kép forrása: camillelavie.com

4/4 Megalkuszunk

Mindig könnyebb lesz azt mondani, hogy végülis az is jó, amiben most vagy és különben is, az álmodozás a gyerekek kiváltsága, de ez nem így van. Tartsd szem előtt ezt az életed minden területén, legyen szó pasikról, barátokról vagy munkáról… nem kell beérned kevesebbel.

Neked is a legjobb jár mindenből! Persze ez az út veszélyesebb és nem olyan komfortos, de ahhoz, hogy álmaid életét élhesd, kockáztatnod kell.

Ne halogasd a dolgokat, mert az élet elszáguld melletted, de tudd, hogy minden nap tehetsz egy lépést a boldogságod érdekében. A döntés a te kezedben van!