30 lettem, de jól vagyok, köszi!

Serestyén Sára
Írta: ,

A minap töltöttem be a harmincat, ami azt jelenti, hogy életem durván harmadán túl is vagyok. De tudjátok mit? Ez nem is annyira rossz dolog!

Mi nők, hajlamosak vagyunk ehhez az életkorhoz közeledve görcsös pánikba esni, pedig nincs miért, hiszen a harmadik X-hez érve rengeteg olyan dolog birtokában vagyunk, amire nem is gondolnánk!

Bölcsebb lettem Kép forrása: prettydesigns.com

A jó nő olyan, mint a jó bor, a korral nemesedik” – tartja a mondás, és bármennyire is közhelyes ez, tényleg így van!

Az idő múlásával megtanultam értékelni azokat a dolgokat, amiket elértem. Megtanultam, hogy türelmesnek kell lennem önmagamhoz, és nem szabad alábecsülnöm a saját képességeimet. Sőt, nem csak a saját sikereimet értékelem jobban, de mások sikerének is tudok őszintén örülni.

Most már azt is tudom, hogy az ember népszerűségét nem a nagy baráti társaság adja, hanem az, ha van legalább egy olyan barátja, akire ha kell, élete végéig számíthat.

Tudom, mit akarok Kép forrása: tumblr.com, 15x20

És ez most nem az a „tudom, mit akarok”, amit a húszas éveimben mondtam, hanem tényleg tudom mi az, amit még szeretnék elérni és mi az, ami teljesen fölösleges időpocsékolás.

Például nem fogok kitűzni magam elé elérhetetlen célokat, nem fogok feleslegesen megtanulni japánul és nem fogok elutazni a világ másik pontjára, ha nem akarok igazán.

Az élet nem egy verseny, ahol pontokat kell szereznünk az előrejutáshoz. Az életünket úgy kell élnünk, hogy az a saját egyéniségünkhöz igazodjon!