6 dolog, ami 30 felett történik az életedben

Írta: ,

Amikor épphogy betöltötted a 20-at, biztos telis-tele volt a bakancslistád izgalmas ötletekkel, amiket még 30 előtt szerettél volna megvalósítani. Elvégre akkoriban még úgy tűnt, ez a tíz év sosem fog eltelni, de ha mégis, akkor a harmadik X felett már igazi felnőtt leszel. A valóság viszont az, hogy amikor a 30. szülinapod bekövetkezik, közel sem érzed magad ennyinek – viszont az életed bizonyos részei teljesen megváltoznak.

A másnap egyre nehezebb lesz Kép forrása: tumblr, chalard-maud

Amikor 20 éves voltál, nem is igazán tudtad elképzelni, milyen érzés egy átmulatott este után másnaposnak lenni. Sőt, a szervezeted simán kibírta, ha a következő napra is beterveztél egy egész éjszakás bulit – és ezek után még képes voltál a reggeli órádra is bemenni.

30 felett már egészen más a helyzet... A másnapok valódivá válnak, és van, hogy két teljes napodba telik a regenerálódás. Ugyanakkor megtanulod élvezni az italokat (például a különleges borokat, pezsgőket), és azt is tudod már, hány pohár után kell lecserélned az alkoholt valami másra, hogy megelőzd a másnapot.

Viszlát, vad partik! Kép forrása: etsy.com

Miután megtanulod értékelni a különleges italokat, egyre kevésbé tudod elviselni a diszkóban hangoskodó fiatalokat, és már a reggelig tartó bulizáshoz sincs túl sok kedved.

Mostanra az ehhez hasonló kalandok helyét átvették az otthoni programok, amikor néhány barátod átjön, és együtt filmeztek vagy beszélgettek.

Néha pedig a szombatod szimplán abból áll, hogy olvasgatsz, pihensz, és filmeket nézel.